Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові спіймали банду організованих "перевертнів у погонах"

12 лютого 2010, 11:31
Дата ефіру/події: П’ятниця, 12 лютого 11:31

Надзвичайно складно було напасти на слід бандитів, які тривалий час майстерно орудували на території чотирьох областей. За два роки вони скоїли 11 крадіжок та 6 розбійних нападів. На банки, магазини, підприємства і, зрештою, на ферму. На коровах і погоріли. Як зізнаються в прокуратурі, ніяк не очікували, що ватажками банди виявляться правоохоронці.

Банду очолювали військовий, працівник карного розшуку та податковий міліціонер. Кожен мав чітке завдання. Хтось шукав жертв, хтось спостерігав, інші нападали. На операції підключали досвідчених злочинців. У їхнє розпорядження перевертні в погонах надали базу, де зберігали награбоване та зброю.

Олексій Баганець, прокурор Львівської області:

- Вони забезпечили групу вогнепальною зброєю - 2 вогнепальних пістолети, вибухівкою - 3 гранати РГД. Крім того, маючи досвід роботи у правоохоронних органах, аби група не була викрита, вони забезпечили групу спеціальними масками.

Злочинці не гребували нічим: грабували банки, підприємства, офіси. Нападали й на звичайні селянські ферми. Парадоксально, але саме крадіжка свиней та корів стала для розбійників фатальною. Свідок одного з нападів, пан Михайло, ще й досі згадує, як до стайні увірвалися троє бандитів та порізали худобу.

Михайло Бойка, постраждалий:

- Мене в стайні зв’язали, побили мене, і сказали: "Ми свою роботу зробимо - і вас відв’яжемо". Але ще роботи не зробили, як я ноги розв’язав і поїхав до завферми і сказав, що вкрали 3 телиці і 2 льохи.

Чоловікові вдалося звільнитися та повідомити працівників ферми про пограбування. Саме це й допомогло затримати злочинців на гарячому. За два роки на їхньому карбі 11 пограбувань та 6 розбійних нападів. У прокуратурі стверджують: кожен злочин вони готували надзвичайно ретельно, тому й спіймати їх було важко.

Олексій Баганець, прокурор Львівської області:

- Вони вивчали місце вчинення злочину. Вивчали систему локалізації сигналізації, Відеоспостереження.

Незабаром справу львівських перевертнів розгляне суд. Їм світить п'ятнадцять років тюрми.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.