Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Хмельниччині затримано двох бракон'єрів

12 лютого 2010, 12:40
Дата ефіру/події: П’ятниця, 12 лютого 12:40

Свіже м’ясо щодня - безкоштовно і майже без зусиль. Двоє мешканців Хмельниччини розживалися продуктом просто в лісництві: полювали на дичину. Не маючи на це ні спеціального дозволу, ні навіть рушниці. Звірів ловили, розставляючи пастки. Відстежували браконьєрів лісники довгі місяці й, нарешті, напали на слід.

Полювання без рушниці та ліцензій. Мотки дротів та вдало обрані місця в лісі. Півроку двоє спритників розживалися свіжим м’ясом у лісництві. Затримати їх ніяк не вдавалося. Щодня єгері об’їжджали територію та знімали накручені на деревах і кущах петлі. На ранок з’являлися нові пастки і... жодних слідів.

Валентин Шевчук, слідчий Хмельницького РВ міліції:

- З метою знищити речові докази, які були, вони шкіри закопували, а м’ясо розробляли, споживали. Так само робили з нього консервації.

Скільки дичини впіймали браконьєри, невідомо. За висотою й розташуванням пасток лісники запевняють: полювали на зайця, косулю та червонокнижного п’ятнистого оленя. На слід злочинців натрапили під час чергового рейду. Коли побачили, що в одній з петель застрягла косуля. По здобич лиходії прийти не встигли, та й сніг ще не вкрив протоптану ними стежку. Вона до лиходіїв і привела. Знахабнілі порушники серед білого дня прямо на подвір’ї патрали оленя. Правоохоронцям пояснили: звіра знайшли в лісі випадково. Та коли міліціонери вилучили банки з засоленим м’ясом та кістки інших тварин, зізналися.

Затриманий:

- Ходили по лісі, полювали козу, оленя. Так хазяйства такого не тримаємо, ні курей, нічого такого.

Сумлінними мисливцями й раді були стати, переконують затримані, та рушниць немає. Лісничі кажуть, вбивати звіра це права все одно не дає.

Олег Петросюк, старший майстер лісництва:

- Полювання дозволено тільки за допомогою спеціальних ліцензій, а полювання на звірів за допомогою таких петель - це заборонено законом. Це є браконьєрство.

Затриманим світить обмеження волі на п’ять років. Тим часом, лісівники коней не розпрягають: попереду сезон полювання на пернатих.

Інна Дудченко, Інесса Пронік, Хмельницька область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.