Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Екс-мера Юрія Анисимова, який збив насмерть жінку, звільнили під заставу

15 лютого 2010, 08:39
Дата ефіру/події: Понеділок, 15 лютого 08:39

Відпустити з-під варти на підписку про невиїзд. Такий шокуючий для багатьох вердикт виніс суд міста Красноармійська Юрію Анисимову - екс-меру міста Димитрова. У жовтні п'яний Анисимов сів за кермо і збив на смерть літню жінку. Суд відхилив геть усі аргументи представників обвинувачення і під заставу в 40 тисяч гривень відпустив його. Слухання призначені на 24 та 25 лютого.

Суд над колишнім мером Димитрова Юрієм Анисимовим, якого підозрюють в аварії зі смертельними наслідками, розпочався несподівано: чиновника відпустили.

Станіслав Воробйов, суддя Красноармійського суду:

- Назначить слушанье в зале суда в городе Красноармейск на 24-25 февраля 2010 года на 9:30 часов с участниками разбирательства. Мерой пресечения для подсудимого Анисимова избрать в виде залога в 40 тысяч гривен. Прокуратуре Донецкой области возложить на него обязательства не выезжать временно с постоянного места жительства без разрешения суда и являться по вызову в суд.

Представники обвинувачення наполягали: мера потрібно залишити під вартою. Адже на волі він може тиснути на свідків справи. Проте на цей аргумент суд не зважив.

Віктор Лукашков, адвокат підсудного:

- Обвинение должно привести доводы, чтобы избирать меру пресечения - арест. Они, эти доводы, перечислены в уголовно-процессуальном кодексе. Вы сами слышали, что ни единого довода приведено не было. Мой подзащитный от суда и следствия не скрывался и не собирается скрываться. От 3 лет, а уголовно-процессуальный кодекс предусматривает и условное и реальное наказание: решение будет принимать суд.

Умовний термін для підсудного - завдання-максимум його адвоката. Це можливо. Приміром, за умов, що екс-мер якось допомагатиме родині загиблої.

Андрій Сердюк, заступник прокурора м. Димитрова:

- В данном преступлении отягчающее вину - это совершение преступления в состоянии алкогольного опьянения. Смягчающее - это будет в ходе слушанья: это и возмещение ущерба может быть, и другие различные обстоятельства.

За словами адвоката, підсудний намагається матеріально компенсувати родині втрату. Проте родичі загиблої Ірини Тимошенко такі факти взагалі відкидають.

Валентина Миколаївна, сестра загиблої:

- Как живет мать?! Женщина живет сама. Нанимаем чужого человека, который ей помогает. Никто не поинтересовался, как она живет: что шахта, что Анисимов - никто не поинтересовался.

Нагадаємо: трагічна історія тягнеться з жовтня, коли Юрій Анисимов на власному авто збив жінку. За тиждень вона померла. Контрольний аналіз тоді ще мера Димитрова у день аварії показав триразове перевищення алкоголю в крові.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.