Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 5 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Донеччині затримали банду розбійників

15 лютого 2010, 10:48
Дата ефіру/події: Понеділок, 15 лютого 10:48

Затримали банду в Єнакієвому, що на Донеччині. На рахунку харцизників більше десятка пограбувань та одне вбивство. І це - тільки доведене правоохоронцями. Кримінальний квартет виправдовується: на злочин штовхнула необхідність віддати кредит. А потім - просто сподобалося.

Олександр, постраждалий:

- Вырезали дырку и проникли вовнутрь. Один сюда проник, взял сейф, передал в отверстие в двери, второй принял. Сейф тяжелый очень: около 70 килограмм. Они донесли к краю коридора, и там стали его дербанить.

Саме це пограбування виявилося останнім для бандитів, які 9 місяців тероризували Єнакієве. Об'єкт нападу - майстерня ритуальних послуг, де нещодавно працював один з нападників. Він знав, де стоїть сейф, у якому директор тримав гроші. Стріляти почали відразу.

Сергій Коробов, перший заступник керівника Єнакієвського МУ міліції:

- В отношении сторожа был произведен выстрел в левую сторону груди, как потом оказалось, травматического пистолета, и сторож упал. В это время ему нанесли удары по голове, связали шнуром, который там же обнаружили.

55-річному сторожеві пощастило. В груди поцілили зі стартового пістолета, переробленого під гумові кулі.

Сергій Коробов, перший заступник керівника Єнакієвського МУ міліції:

- Сторожу удалось развязать эту проволоку, освободился, сразу же забежал в свою комнату - сторожку, где находился телефон. Он закрылся изнутри, дверь закрыл, набрал своего хозяина, сообщил о случившемся.

На злочинний шлях 25-річні підприємці вийшли у квітні минулого року: не змогли віддати кредиту. Тож почали грабувати.

Затриманий:

- Занимал деньги, а потом в определенный момент не смог отдать. Вот это меня и толкнуло на преступление.

- А большой долг был?

- Приличный.

Сергій Коробов, перший заступник керівника Єнакієвського МУ міліції:

- Они занимались изготовлением, продажей отопительного оборудования. В итоге с бизнесом у них не получилось: они взяли кредит порядка 70 тысяч долга кредита.

Спочатку молодики йшли на злочин з ломиком, вже на першій справі проломили черепа охоронцю. Грабували продовольчі крамниці, автозаправки, складські приміщення. Затримали банду без жодного пострілу. Вилучили всі докази - від пістолета і гільз до масок та грошей. Вже доведена їхня причетність до більш ніж десятка розбійних нападів та одного вбивства.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.