Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах дівчина віддала борг фальшивими банкнотами

16 лютого 2010, 15:55
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 лютого 15:55

Вісімнадцятирічна сумчанка ошукала подругу: позичила справжні гроші, а віддала - фальшиві. Над підробкою довго не пріла: нібито задля жарту попросила відсканувати банкноту й роздрукувати копії.

Світлана Брюхань, експерт-криміналіст:

- Их можно отличить на приборах специальных. Как мы видим, идет свечение различное. Но визуально, когда берем в руки без приборов, можем легко перепутать.

Власне, на це й розраховувала 18-річна дівчина, якій дуже не хотілося віддавати подрузі борг. 300 справжніх гривень вона лишила собі, а в копіювальному центрі замовила ще 1600 підробних. Банкноту з портретом Грушевського відсканували й роздрукували цілу пачку папірців.

Денис, працівник копіювального центру:

- Они говорят: "Нам друга разыграть". Дают 50 гривен. Даже без задней мысли, видя такие купюры иногда на свадьбах, как невесту выкупают. Думаю, а че б не сделать.

Володимир Кузьменко, керівник сектору Сумського МУ міліції:

Жарти закінчуються тоді, коли ці особи намагаються ці гроші пустити в торгівельну мережу, або щось за них придбати, або віддати борг, як було у нашому випадку. Відповідальність за такі жарти дуже серйозна. Згідно кримінального кодексу ст. 199, передбачається позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Дівчина каже, раділа зі своєї винахідливості. Не думала навіть, що нашкодить подрузі: та працює продавщицею, гроші на борг дала з денного виторгу.

Затримана:

- Навеселе была, весело. Самой в голову пришло, просто не знала, что статья будет, все такое.

Тицьнула папірці подрузі в руки, ще й пощебетала весело, але продавщиця вже звикла пильніше придивлятися до банкнот.

Ольга, постраждала:

- Спросила: "А что это за деньги?" - "В банкомате такие выдали". Говорю: "Не верю. Можем сейчас сходить в банк, там проверят, настоящие они или фальшивые". Но только когда я повернулась взять ключи, чтобы закрыть ларек, она уже куда-то исчезла.

Розшукали її вже міліціонери. Дівчата, що збувають фальшиві гроші, - рідкість.

Катерина, продавщиця:

- Молодые люди, в основном, мальчики - 22 года, 25, 20. Где-то так.

Підробляють, здебільшого, двадцятки і п'ятдесятки. Ще популярні 100-доларові банкноти. Експерти кажуть: часи фальшивомонетників-віртуозів, що прискіпливо вимальовували гроші, минули. Нинішні зловмисники розраховують на елементарну неуважність, така собі гра на дурника.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Суми, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.