Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сергій Прохоренко. Вроджений порок серця

18 лютого 2010, 13:13
Дата ефіру/події: Четвер, 18 лютого 13:13

Врятуйте маленьке серце. Цілий букет діагнозів поставили Сергійкові, щойно він з'явився на світ. Відтоді батьки постійно борються за його життя. Завдяки їхній наполегливості сина беруться оперувати за кордоном - там є необхідне обладнання та медикаменти. Тільки от можливості відправити туди хлопчика, якому ще навіть не виповнився рік, немає. Можливо, вона з'явиться завдяки Вам.

Оксана Прохоренко, мати хлопчика:

- У нас Сергійко такий трохи спокійніший, а Назар - такий крикливий, ходить по хаті, кричить, шкода велика.

Що серед малих тяжкохворий хлопчик, одразу й не зрозумієш. Лише за деякий час помічаєш: в одного з малюків швидко синіє шкіра.

Олег Прохоренко, батько хлопчика:

- У Сережи синюшность кожи: на лице, на руках, мраморная кожа по всему телу, он тяжело дышит, у него задержка дыхания, когда они играют, пытаются ходить, Сережа быстро устает.

Ось він - маленький герой селища Гончарівського, що на Чернігівщині. Малюкові ще й рочку немає. А його медична картка вже рясніє діагнозами. У Сергійка вроджений порок серця.

Оксана Прохоренко, мати хлопчика:

- Коли приїхали на перше УЗІ, виявилось, що у нас двійня, ще й два хлопчики. Такий шок, радість була. Коли поїхали на 5-му місяці планове УЗІ робить, сказали, що такий важкий діагноз.

Лікарі одразу сказали: живий народиться тільки один син. Тож, за нього й треба переживати. Але в перші хвилини Сергійко, якого завчасно прирікли на смерть, показав неабияку жагу до життя.

Олег Прохоренко, батько хлопчика:

- Он родился первый, родился и кричал. Врач который принимал роды, он засомневался, что у него может быть порок сердца, потому что он кричал и был жизнеспособный.

Викликали дитячого кардіолога. Лікар діагноз підтвердив - атрезія легеневої артерії, один серцевий шлуночок замість двох, дефект міжпередсердної перегородки. І вже за кілька годин немовля поклали в реанімацію спеціалізованого закладу. Медики відмовлялися оперувати. Мовляв, не має сенсу. Може прожити ще кілька років, але це будуть страждання. Тож запропонували, доки можливо, штучно підтримувати життя малому спеціальним препаратом. Така перспектива не втішала.

Відпускати на той світ хлопчика батьки й не думали. Зрештою, на дванадцятий день життя йому зробили операцію. Потрібно ще кілька. Та далі в Україні допомоги годі було шукати.

Олег Прохоренко, батько хлопчика:

- Везде мне отказали, сказали, что если продлится, то на год на два, а дальше - неизвестна судьба. Ну, и боялись смертности на операции.

І це в потужних спеціалізованих закладах. В рідному Гончарівську про допомогу не йдеться.

Людмила Падалко, педіатр с.м.т. Гончарівське:

- Практически нереально оказать помощь на месте, у нас нет ни медикаментов, ни аппаратуры, чтоб ребенка реанимировать, оказать помощь на месте. Это, конечно, будет очень сложно, проблематично, мы следим за здоровьем, чтоб не было хуже.

Шанс врятувати малюка надійшов із Німеччини.

Слайд, Станіслав Овруцький, лікар німецького Інституту серця, м. Берлін:

- У дитини складний діагноз - тяжкий порок серця. Необхідна серія операцій. Початкове лікування в нашій клініці провели малоінвазивним методом. Нині потрібний другий етап з розділення кругів кровообігу. Це складне планування. І остаточне рішення про операцію ми ухвалимо безпосередньо в клініці після повторних обстежень. Але операція необхідна однозначно. Перш за все, для усунення синюшності та розвантаження роботи серця.

Вони планували зробити операцію ще три місяці тому. Та з'ясувалося: організм хлопчика не готовий.

Олег Прохоренко, батько хлопчика:

- У него сосуды очень маленькие и не развиты, и несколько стенозов - это сужение артерий, из-за них сосуды не развивались.

Сказали приїхати на операцію, коли Сергійкові виповниться рік. А день народження у нього з братиком у березні. Й зволікати не варто, бо з дня на день може стати гірше. Батьки вже стільки настраждалися зі своїм хлопчиком, але життя без нього не уявляють. Тож звертаються до всіх небайдужих: допоможіть врятувати дитину. Операція в Берліні коштує тридцять одну тисячу євро. Родина вже назбирала половину. Можливо, саме завдяки Вашій допомозі крихітне сердечко буде битися.

Олена Ткаченко, Олександр Мироненко, НТН.

 

Телефон батька,  Олега Прохоренко: (097) 774-01-68

 

Банківські реквізити:

Банк "Аваль"

Прохоренко Олег Миколайович

Счет получателя - 262011881318

Идентификационный код получателя - 2844917876

МФО банка получателя - 380805

На операцию ребенку.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.