Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 5 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині зловили неординарного квартирного крадія

18 лютого 2010, 12:26
Дата ефіру/події: Четвер, 18 лютого 12:26

У кишенях - відмички, на руках - шкарпетки. Так ішов "на справу" львівський квартирний злодій. За своє життя він обібрав більше двох сотень помешкань.

Свою вправність чоловік удосконалював ціле життя. Відмикав будь-які замки, встигав "обібрати" оселю за лічені хвилини. Проникав до помешкання вдень, коли господарів не було вдома. Аби не зоставляти слідів, натягав на руки шкарпетки. Забирав усе дороге: прикраси, техніку, гроші. Майже ніколи не залишав безладу. Побутові речі старанно клав на місце, потім зачиняв двері.

Роман Рибицький, керівник Франківського РВ м. Львова:

- Нашу увагу привернув специфічний почерк. Тобто, сам зловмисник проникав до квартири за допомогою підбору ключа, мав специфічні відмички. Квартири, які він обкрадав, він і закривав, тобто, в більшості випадків потерпілі, прийшовши додому, навіть на перший погляд, коли він забирав золото чи гроші, навіть не звертали увагу.

Помешкання студентки Зоряни злодій обікрав, коли дівчина була в інституті. Поспішав, бо розумів, що господиня може повернутись будь-якої миті. Тож прибирати після себе не встиг.

Зоряна, постраждала:

- Коли повернулась додому, зрозуміла, що в нас вибита серцевина, обстановка в квартирі була повністю порушена, речі порозкидувані. Зрозуміло, що ноутбук відсутній, вкрали в мене золото, срібло.

Злодія шукали кілька місяців. Певного разу правоохоронцям поталанило. Крадій лобом у лоб зустрівся з сином хазяйки, що несподівано повернувся додому. І хоча незнайомець утік, хлопець добре його запам'ятав. Підвело спритника й його ноу-хау. Натягаючи шкарпетки на руки, він не помітив, що вони вже діряві. Тому добряче наслідив на місці злочину. За злодієм стежили кілька тижнів.

Роман Рибицький, керівник Франківського РВ міліції м. Львова:

- Поводив себе дуже обережно. Постійно жив на орендованих квартирах, постійно міняв місця проживання. Постійно був дуже обережний у своїх зв’язках.

Квартирного крадія спіймали "на гарячому". Він саме збирався "обібрати" чергове помешкання. При собі мав увесь злочинний арсенал: набір відмичок і спеціальний інструмент для відмикання замка.

Роман Рибицький, керівник Франківського РВ міліції м. Львова:

- Досить неординарний злодій, особистість у злочинному світі доволі відома, тому що в попередній раз, як він притягувався до кримінальної відповідальності, було задокументовано більше 200 квартирних крадіжок, які він скоїв на території Західної України.

Нині в міліції нарахували тридцять пограбувань. Та, можливо, їх на кілька десятків більше.

Галина Лемішко, Андрій Козлов, Юрій Котоус, Львівська область. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.