Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині автоцистерна з паливом виявилася нікому не потрібною

19 лютого 2010, 15:05
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 лютого 15:05

Третій місяць снігового полону: ще в середині грудня величезна автоцистерна привезла паливо на один із заводів Сумщини. Стоїть не розвантажена й досі - її замело майже по віконця.

Сніговими кучугурами до неї вже ледь дійдеш: ще у грудні автоцистерна привезла паливо до Попівського заводу. Через негоду затрималася в дорозі на два дні. За цей час підприємство перейшло на газ. Злити рідину відмовилося.

Руслан Дмишук, директор Попівського експериментального заводу:

- Стоїть, як на стоянці, ми її охороняємо, вона в нормальному стані.

Сергій Монатко, власник автоцистерни:

- Тысячу гривен - сутки простоя.

Пан Сергій працює з перевезеннями вже четвертий рік. Каже, таке з ним уперше: машини начебто й не затримують, але й із чужим вантажем не поїдеш.

Сергій Монатко, власник автоцистерни:

- Как я уеду? Меня, во-первых, не выпустят с завода. Охрана, тот же директор сказал: "Ну как я тебя выпущу?!" И даже если он меня выпустит, куда я с грузом без документов? Плюс она может свободно писать заявление, что я украл у нее груз, и я получаю уголовную статью.

Власник машини розповідає про жінку, з якою провадив перемови. Вона, начебто, є засновницею київської фірми, що замовила паливо для заводу, й за нього заплатила. Під час телефонної розмови пані твердить: вона лише посередниця, всі запитання до директора.

Генадій Желевинський, директор ТОВ "Укрбіохім" (телефоном):

- Ведем переговоры с другими заводами с тем, чтобы они его разогрели у себя и слили. Но, понятно, как решится вопрос с оплатой перевозки, я не в курсе. Мы в любом случае оплачивать дальнейшую перевозку этого топлива не будем.

Гнати цистерну власним коштом не бажає й перевізник. Тим паче, дорогу йому пропонували аж до Вінницької області. Розібратися на місці чоловік просив правоохоронців.

Олександр Лазаренко, заступник Конотопського міжрайонного прокурора:

- Никаких оснований говорить, что машина удерживалась, нет на сегодняшний день. Есть обычные гражданско-правовые отношения, которые должны быть решены в судебном порядке. Ни о каком уголовном преступлении речь не идет, нет преступления.

Перевізник уже й сам хоче подавати позов. Та не знає: з чого погашати позику на авто, доки триватиме судова тяганина.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.