Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Молода мати залишила своїх маленьких дочок з немічною бабусею

22 лютого 2010, 11:08
Дата ефіру/події: Понеділок, 22 лютого 11:08

За живих батьків діти часто зростають сиротами. Як, приміром, на Львівщині. Молода мати подалася світ за очі, покинувши своїх дочок на бабусю. Пенсіонерка не мала сил їх доглядати: малі були голодні й занедбані.

Дев'ятимісячна Наталя та дворічна Марійка зараз доглянуті й ситі. Їх забрали від немічної бабусі. Батька в дітей нема, а горе-мати, зі слів родичів, уже кілька місяців не з'являлася вдома.

Марія Науменко, хрещена дівчаток:

- Поїхала, забралася, лишила на брата, на мене і на свою маму малих, не показувалася місяцями. Ми її видзвонювали, вона ще нам погрожувала. Ось цієї середи дзвонив від неї хтось, погрожував: як будемо ще раз до неї дзвонити, то вони нас повбивають всіх приїдуть.

Малими вже понад рік цікавилася районна служба у справах дітей. Під час чергової перевірки, працівниці жахнулися. У хаті нічого їсти, а в одної з дівчаток обморожені кінцівки.

Володимир Байда, керівник служби у справах дітей Яворівської райради:

- Жодних ознак якихось там дров, чи будь-яких продуктів харчування ми в хаті не виявили, хоча ми і не займалися пошуком по хаті, оскільки бабця нам погрожувала, будемо, казали, вилами, сокирою. Тобто, ми позбирали дітей, посадили в швидку і повезли в лікарню їх.

Потім дівчаток перевезли до Львівського будинку дитини.

Володимир Сукневич, лікар-педіатр Львівського будинку дитини №1:

- Діти поступили, в дійсності, з такої сім'ї брудної - страшне. На запах були також… як понюхати, то… Знаєте, як то в домашніх умовах, то зовсім інакше. Видно там, все-таки, сімейні обставини, скажемо не із самих кращих сімей, яка може вигодовувати і дивитись за тою дитиною.

У рідному селі дівчаток сусіди не хочуть говорити про страшну історію. Кажуть, бояться помсти. І впевнені, що додому малим ліпше не повертатися.

Оксана, сусідка:

- То нема, де хати нема, умов нема ніяких, нічого абсолютно. Хата валиться, ще завалиться на ті діти.

Поки дівчаток доглядають у притулку, їхня мати в лікарні має народити третю дитину.

Ірина Баранич, Михайло Заярнюк, Львівська область. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.