Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Печерському районі Києва бурулька вбила літню жінку

23 лютого 2010, 11:34
Дата ефіру/події: Вівторок, 23 лютого 11:34

Довгоочікуване сонце та плюсова температура. Прихід весни тішить одних та вбиває інших. У Києві знову впала величезна бурулька, поціливши у голову літньої жінки. Вижити їй не судилося. Вже друга трагедія за останні кілька тижнів, і знову у Печерському районі.

Близько одинадцятої ранку біля будинку національного транспортного університету пролунав гуркіт. З даху відірвалася крижана брила і впала на дорогу. Перехожі жахнулися: під уламками криги лежало тіло людини. За мить на місці працювали медики та міліціонери. Одні констатували смерть сімдесятидев'ятирічної бабці. Інші зафіксували трагедію та передали справу до прокуратури.

Олексій Богомолов, старший слідчий прокуратури Печерського району м. Києва:

- Проведеною перевіркою за даним фактом на даний час прокуратурою печерського району м. Києва порушено кримінальну справу за частиною першою статті 367 за фактом неналежного виконання службовими особами київського транспортного університету своїх обов’язків.

Це не перша жертва бурулькопаду. Двома днями раніше сталактит впав на голову 44-річній жінці. Нещасний випадок стався біля вищого адміністративного суду України. Постраждалу госпіталізували із відкритою черепно-мозковою травмою.

Ігор Коробчук, фельдшер швидкої допомоги:

- Стан потерпілої середньої важкості, зараз її бригада госпіталізує з діагнозом "забійна рана голови, струс головного мозку і забій хребта".

Кияни не на диво злякалися. Мовляв, ходити вулицями лячно. Тротуари загороджені попереджувальними стрічками. Доводиться виходити на дорогу. Тим часом, міська влада виправдовується: вони давно оголосили війну бурулькам. От тільки районні воєноначальники вирішили відсидітися в окопах.

Голубченко А., замісник мера м. Києва:

- Райони не в змозі справитися із поставленими завданнями, які покладені на них, і одночасно не хочуть за це відповідати, і реально створюються умови, що, начебто, тільки місто відповідає за ситуацію, яка склалася.

За словами пана Голубченка, небезпечні будинки тільки ті, що не в комунальній власності Києва. Та журналісти "Свідка" зафіксувати чимало сталактитів й на житлових будинках. Побачила й людей, котрі з острахом дивляться під ноги і над головами.

Микола Іванович, мешканець м. Києва:

- Уворачивался. Но поймаю Черновецкого - он не увернется.

Люди подейкують: у деяких районах і справді взялися чистити покрівлі. Але тільки на магазинах та офісах. Сподіваються, чиновники подумали й про звичайних людей.

Олександр Дем’янчук, кореспондент:

- Кияни сподіваються, що влада таки схаменеться. Але зараз ця робота нагадуватиме вже гру наввипередки. З бурульками. Єдиний вихід - радикально підійти до своєї безпеки. І хоч ви будете виглядати дивакувато, здоров’я дорожче.

Олександр Дем’янчук, Віталій Савенко. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.