Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В київському супермаркеті ліфт насмерть затис прибиральницю

24 лютого 2010, 11:27
Дата ефіру/події: Середа, 24 лютого 11:27

Ліфт знову вбив людину. В київському супермаркеті між поверхами затисло молоду прибиральницю. Померла вона миттєво. Нагадаю: це вже не перша смерть у ліфті 2010-го: про трагедію в Запоріжжі та останній лихий випадок розповість Борис Сачалко.

Їй було 20 років, а прибиральницею працювала тільки тиждень.

Сергій Горупа, заступник прокурора Голосіївського району м. Києва:

- На даний час розглядається версія причин нещасного випадку. Там працювала прибиральниця.

Смерть підстерегла у вантажному ліфті, що з’єднував склад і торговельну залу. Дівчина там прибирала і випадково натисла на кнопку. Ліфт рушив, а молодиця послизнулася і впала. Оскільки двері не працювали, прибиральниця просто повисла на кабіні, що піднімалася, і, не встигши вийти із шахти ліфта, її затисло між перекриттям - шахти і стелі.

Прокуратура вже взялася за справу і виявила: дівчина працювала за угодою, згідно з якого мала прибирати винятково надворі. Чому ж вона мила ліфт, доступ до якого має обмежене коло осіб, ще доведеться з’ясувати.

Сергій Горупа, заступник прокурора Голосіївського району м. Києва:

- Як правило, за експлуатацію ліфта на такому підприємстві відповідає інженер, який призначається наказом керівника. Якщо в даному випадку такої особи не було і така особа не призначалася, то безпосередньо відповідальна особа - керівник підприємства.

У супермаркеті зізнаються: з батьками працівниці вже зв’язувалися, і готові матеріально допомогти з похороном. Але з журналістами говорити про це не хочуть.

Співпрацівники загиблої:

- Ну, пока не завершится расследование, комментировать даже эти вещи мы не можем, как только будут сделаны соответствующие выводы, как только будут какие-то результаты, мы уже сможем что то говорить.

У прокуратурі прогнозують швидке розслідування. Це вже не перший випадок, коли ліфт стає причиною смерті. Нещодавно у Запоріжжі жертвою підйомника стала вагітна жінка.

В'ячеслав Євтушенко, лікар швидкої допомоги:

- Часть тела была зажата в шахте лифта, а часть оставалась в лифте, смерть наступила мгновенно, наверное. Ее обнаружили случайно: вышел из квартиры мужчина, который собирался куда-то ехать.

Про можливі причини трагедії в Запоріжжі досі говорять обережно. В мерії запевняють: 2004-го цей ліфт капітально ремонтували. За чотири роки його ретельно перевірили. Чиновники кажуть: саме під час страшної події ремонтували інший підйомник у тому ж будинку.

Олег Дорофеєв, заступник Запорізького міського голови:

- И в момент происшествия, действительно, находился электромонтер этой компании, в лифтерской занимался вторым лифтом. Говорить, кто виноват, сейчас я не буду, давайте дождемся выводов следственной комиссии.

Хто винен в обох випадках - іще доведеться розібратися. Очевидне одне: під час наступної поїздки в ліфті краще бути якнайдалі від дверей.

Борис Сачалко, Олександр Мироненко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.