Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 2 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Самотню харків'янку з дитиною виселяють на вулицю

2 березня 2010, 12:43
Дата ефіру/події: Вівторок, 2 березня 12:43

Просто неба з дев’ятирічною донькою опинилася харків’янка Наталя Яритенко. Сім’ю позбавив квартири суд. Трагедія однієї родини - в наступному сюжеті.

Наталя сьогодні не пішла на роботу, вона вчителька молодших класів. Залишилася вдома і дев’ятирічна Діана. Сім’я чекає судових виконавців.

Наталя Яритенко, постраждала:

- Мне негде жить, у меня нет ничего. Меня зовет подруга. Я могу пойти к подруге, переночевать, койко-место она мне даст.

Жінка переповідає історію трирічної судової тяганини. Однокімнатну квартиру в Харкові їй, сільській учительці, подарував дядько.

Наталя Яритенко, постраждала:

- Он сказал: "Ти молода, на тобі, живи. Ти мене не покинеш, ти молода". Да, я к нему ездила, да, я какой-то гостинец, постирать, огород обработать. Никакого разговора о деньгах не было!

Подарував, а потім передумав. Уже в суді представники дядька наполягали: житло небозі він продав. Дарчу ж оформив, щоб уникнути зайвих сплат. Опісля, твердять позивачі, з’ясувалося, що платити Наталя наміру не має.

Віктор Бондарев, представник позивача:

- Обманным путем завладели этой квартирой и выбросили на улицу дитя войны, одинокого человека, тем самым вынудив… выставив вещи из квартиры и вынудив его уехать в деревню, в заброшенный дом.

Наталя Яритенко, постраждала:

- Если я не дала 5 тысяч до оформления договора дарения, зачем он подписывал? Если я не дала остальные деньги после оформления договора дарения, зачем же он выписывался, прописывал меня? Зачем же он бегал со мной по всем службам? Мы переводили все лицевые счета на меня, он отдал квитанции, он отдал ключи.

Рішення трьох судів - місцевого, районного, обласного апеляційного та Верховного - визнати дарчу на квартиру за недійсну, жінку з дитиною виселити.

Віктор Бондарев, представник позивача:

- А не жалко одинокого человека, дедушку 72-лет, которого просто взяли и сделали бомжом?

Судовий виконавець обіцяє сьогодні не виселяти Наталі з донькою. Пропонує їй підписати документ, за яким вона покине квартиру добровільно. Продовж 10-ти днів.

Наталя Яритенко, постраждала:

- Я хочу опекунский совет, который будет представлять интересы моего малолетнего ребенка, потому что она будет жить на улице!

За десять днів, поки є дах над головою, Наталя намагатиметься знайти юридичний привід не виїжджати з квартири. Напитує кваліфікованого юриста, щоб допоміг переконати суд: не можна викинути на вулицю самотню жінку з дитиною. А від родичів вимагатиме, щоб бодай компенсували ремонт помешкання. Сподівається, на ці гроші зможе оселитися в гуртожитку.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.