Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 5 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині в надії вкрасти гроші двоє задушили пенсіонерку

4 березня 2010, 10:57
Дата ефіру/події: Четвер, 4 березня 10:57

За легкі гроші двоє шибайголів з Волині задушили пенсіонерку. Та омріяної суми в її помешканні нападники не знайшли. Напередодні господиня віддала все до копійки родичам - на зберігання.

Пограбувати 77-річну Надію Матвіївну у Волошках односельці надумали ще торік. За місцевими чутками, жінка була ледь не олігархом. І що мешкала в напіврозваленій хатині, страждала від склерозу, лиходії вирішили: стара копіює славнозвісного громадянина Корейка. Харчується як доведеться, зате під подушкою - мільйон.

Олександр, затриманий:

- Багато хто з людей каже, що в неї гроші є. Нащо вони їй. Баба збирає-збирає.

- Яка сума в неї є, ви не знали, але конкретно вирішили, що 10 тисяч?

- Так, ми вирішили по 5 тисяч взяти кожному.

Реалізувати план двоє приятелів вирішили вночі. Коли добряче заправилися оковитою, один зі зловмисників поліз у вікно, інший - вирвав защіпку на вхідних дверях. Що було далі, шокувало навіть міліціянтів.

Микола Дубій, керівник Ковельського МРВ міліції:

- Вони просто положили її на підлогу, сіли на неї, закривали рот і душили руками за шию. Від механічної асфіксії вона померла на місці. Після цього вони з місця події скрилися і намагалися утаїти цей злочин.

Та втекти від правосуддя вбивцям не вдалося. Уже за дві доби їх затримали на горищі одного з будинків. Згодом вони зізнаються: все, що винесли з хати - закривавлена фіранка. Омріяних 10 тисяч у напіврозваленій халупі не було. У переддень нападу гроші, а це - заледве 600 гривень, жінка віддала на зберігання небозі. Тож якби й хотіла відкупитися від лиходіїв, не змогла б.

Руслан, затриманий:

- Казали: "Віддайте нам 10 тисяч гривень - і ми звідси підемо".

- А вона що?

- Казала, що я таких грошей не маю. Потім задушили і пішли.

Вину обох нападників уже доведено. Парубки пишуть про каяття і звинувачують у всьому оковиту.

Олег Мартовицький, заступник керівника УМВС України у Волинській області:

- Вони цілеспрямовано йшли до бабусі. Це не випадково. Вони, як стало нам відомо, планували піти пограбувати, але по різних причинах у них це не получалось. А вже в той день горілка зробила своє і, будучи напідпитку, вони домовилися і пішли скоїли.

Попри молодий вік, обидва зловмисники вже відбували покарання. Щоправда, незначні. Тепер сядуть, щонайменше, років на10.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.