Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Ніжині затримали банду "борців проти наркоманії"

25 травня 2010, 14:32
Дата ефіру/події: Вівторок, 25 травня 14:32

Робін Гуди, чи розбійники? У Ніжині затримали осіб, що самотужки викорінювали тамтешню наркоманію. Діяли народні месники жорстко. Далі про це - наші кореспонденти.

Петро саме виходив з офісу, коли поряд на шосе пригальмував "Мерседес". З нього вискочили четверо молодиків, повалили бізнесмена на землю й притулили до скроні пістолета. Далі начепили кайданки й запхали до авта.

Петро, підприємець:

- У нас є інформація, що ти торгуєш наркотиками. Пару раз ударили і кажуть, везуть на Чернігів. Ми вашій міліції не віримо, у вас тут усе куплено. Еслі ти не сам, каже, не торгуєш, то скажи нам, хто торгує наркотиками... Я кажу, хлопці, перестаньте - це єрунда якась.

Хвилин зо двадцять їхали містом, потім повернули в ліс. Там уже діяли інакше.

Петро, підприємець:

- Витягує електрошок - і давай електрошоком. Бушлат загинають - то в позвоночник, то в коліна. В голові гуде. Я кажу: "Мужики, що ви од мене хочете?" - "Тисячу доларов і машину щоб ти переоформив. Деньги сейчас, а машину чтоб наутро переоформив".

Не тямлячись від болю, бізнесмен пристав на вимоги катів - віддав гроші. Його одразу ж відвезли додому і попрощалися до наступного дня. Та чоловік не чекав: поквапився до міліції. У відділку дізнався, що невідомі поспілкувалися не тільки з ним.

Микола, автослюсар:

- Я вийшов на вулицю - мене сразу троє человек заломали. Пока везли - кажуть, ти наркотками снабжаєш Ніжин. На тебе показали пальцем. Оділи шапку, звели в дом, поставили на колєні. Давай бить мене. Сказали мені, що говорить і начали снімать це все на камеру.

Василь, підприємець:

- Мене повалили, у машину затолкали. "Чого ти продаєш наркотики?" Прострелили мені ногу, потім бітами ноги перебили, по голові удар чим-то. Шукай деньги. Сначала 10 тисяч сказали, потом п’ять тисяч доларів. В теченіїї часа щоб доставив. Я кажу, у мене 2 тисячі єсть.

Два місяці міліція шукала нападників. Затримала весь квартет водночас в одній із ніжинських кав'ярень.

Олександр Силкін, перший заступник керівника УМВС України в Чернігівській області:

- Эта группа обвиняется в совершении семи преступлений. В частности, 6 преступлений возбуждено по грабежам и по разбоям, и одно - по причинению телесных повреждений. Члены этой группы ранее судимы за ряд совершенных разбоев и грабежей.

Підозрювані назвалися "народними месниками" - активістами однієї всеукраїнської громадської організації. Заявили, що боролися з наркоторгівцями, а вилучений дурман знищували.

Олександр Силкін, перший заступник керівника УМВС України в Чернігівській області:

- Эта информация неправдивая, никакого изъятия и уничтожения не было. По той причине, что когда пытали этих "наркоманов", сами засовували им в карманы наркотики и заставляли давать показания против себя. Видеозапись несколько раз монтировалась до тех пор, пока человек не давал нужные показания бандитам.

Щоб дізнатися про справжні наміри ніжинських правдошукачів, "Свідок" звернувся до їхніх приятелів у столиці.

Богдан Хмельницький, голова громадської організації:

- Сказали, что в Нежине у Влада есть брат, который укололся. Влад начал выяснять, какая ситуация с наркотиками в городе. Пришел к решению, что купить в Нежине наркотики проще, чем семечки.

Зі слів пана Богдана, підозрювані вступили до його організації нещодавно. Мовляв, форм і методів боротьби з наркотою не приховували.

Богдан Хмельницький, голова правління громадської організації:

- На что мы, как общественная организация, сказали: это неправильно. Бить человека плохо, продавать наркотики плохо. Есть совершенно законные механизмы, при которых можно бороться с наркоторговлей в рамках правового поля.

Володимир Білик, правозахисник:

- Представьте на секундочку, что все начнут заниматься самосудом. Тогда страшно будет выходить на улицу. Если на самом деле видели, что процветает коррупция среди правоохронительных органов Нежина, они должны были обратиться в Черниговское управление по внутренне безопасности с заявлением письменным.

Усі крапки над "і" в історії ніжинських мстивців розставить суд. Якщо нападників визнають винними, сядуть на 12 років. А за фактом звинувачень Робін Гудів на адресу правоохоронців міліція провадить внутрішнє розслідування.

Андрій Герко, Кирило Коротких, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.