Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Житомирські інспектори борються з незаконним виловом риби

26 травня 2010, 14:13
Дата ефіру/події: Середа, 26 травня 14:13

Серед рибалок-порушників пожвавлення, бо луската в цей час стає легкою здобиччю. З-поміж заборонених способів найпоширеніший - ловитва сітками. Саме з таким браконьєрством борються житомирські рибінспектори, котрі щодня обходять водойми й базари. Там патрулювала й наша знімальна група.

Не сплять браконьєри, не сплять й рибінспектори. Правоохоронці розпочинають рейд о третій ночі. І вже за кілька хвилин обстеження катером виявляють перших незаконних риболовів.

Рибінспектор:

- Добрий день. Рибінспекція. Де ваші сіті?

Зловили хлопці рибу, тож самі і вибирайте її з сіток. Тим часом, охоронець природи готує подарунок - штраф.

Браконьєри:

- Частенько доводиться приймати від рибінспекторів такі подарунки?

- Нет.

- Але протоколи на вас уже складали?

- Нє, ще це перший.

Робота рибінспекторів - не тільки виявляти порушення, а й упереджувати їх. Під час нересту ловити з берега однією вудкою можна. А ось з човна - ні. Хоча вудкарі великої шкоди не завдають. Інша річ - сітки.

Ярослав Ребдєв, рибінспектор:

- Достаємо сітку, власника якої встановити не вдалося, тому що він десь або нас бачив, або не виходив. В районах села воно завжди так. Люди поставили - і пішли собі відпочивать, а перш, ніж вийти на воду, вони прекрасно подивляться, чи немає рибоохорони, чи немає більш нікого.

У Лугинському районі тільки на одному ставі виявили сотні метрів сіток, якими обплутали мало не всю водойму. Однак риби там практично не було. Чи то спритники вже попрацювали, чи луската ще туди не потрапила. Власник браконьєрського знаряддя кинув човен і дременув, як тільки помітив рибінспекторів.

Рибінспектор:

- Підпливайте-но сюди мужчина. Ідіть сюди, я вам сказав.

Наступного дня рейд триває на ринках Бердичева. Схема проста: браконьєри ловлять, перекупники без жодних документів продають.

Затримання торгівців рибою:

- Головне Управління рибоохорони області. Документи є на рибу?

- Нема.

- А які документи треба?

- Це моя риба.

- Ходімо, жіночко, з нами. Составим протокольчик. Вашу рибу переважимо, порахуємо її.

У цієї жінки вилучили десяток кілограмів.

Рибінспектор:

- Ну, ви ж розумієте, що це протизаконно.

- Хлопці, я знаю, що це ваша робота. Я прекрасно понімаю.

На всіх чекає чималий штраф. Рибу передають до Тетерівського будинку-інтернату. А вилучені сітки рішенням суду знищують.

Правозахисник:

- От зараз ви бачите - тут знаходиться вилучених, так сказати, бесхозних сетей - 15 мішків сетей, які знищуються на даний момент.

Рибінспектори застерігають браконьєрів. Кажуть, ті зароблять сітками копійки, а от штрафи й проблеми будуть куди більшими.

Олександр Райковський, Віктор Підвисоцький, Житомирщина, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.