Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 5 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові затримано "мисливеця" за старовиною

27 травня 2010, 09:19
Дата ефіру/події: Четвер, 27 травня 09:19

Знімав з фасадів будинків рельєфи й вітражі та здавав до антикварних крамниць. У Львові затримали чоловіка, що "полював" на старожитні речі.

Медальйон із зображенням Шопена був окрасою будинку, що на вулиці Вишенського у Львові. Та певного дня пам'ятка зникла. Біля входу до під'їзду лишилася тільки рамка. Злодій попрацював бездоганно - не залишив жодних слідів. Здавалося, знайти украденого медальйона неможливо. Оперативники опитали мешканців вулиці й дізналися таке.

Оперативний працівник Личаківського РВ міліції м. Львова:

- Прибиральниці, які обслуговують прилеглу територію, ділилися враженнями. Одна каже, що в неї поцупили в будинку, який вона обслуговує, медальйон із зображенням Шопена. А інша сказала, що в них в такий самий спосіб зникло вітражне скло. Це буквально через два квартали від місця скоєння злочину.

Вітраж із будинку на вулиці Римлянина й медальйон Шопена щезли приблизно водночас. Міліціянти припустили: їх зняв один і той самий злодій. І не помилилися. Пішли до антикварних крамничок Львова. В одній із них натрапили спочатку на вітраж. А згодом - і на медальйон із зображенням Шопена.

Віталій РОСА, в.о. керівника Личаківського РВ міліції м. Львова:

- У результаті перевірки було встановлено, що дане зображення знаходиться в одній з антикварних крамниць міста Львова. При спілкуванні з власником власник погодився видати дане зображення.

Мисливця за старовиною затримали і посадовили до львівського СІЗО. Чоловіка звинувачують у нищенні пам'яток історії. Він уже зізнався у скоєному, і тепер очікує на рішення суду. Лиходій і раніше мав справу з правоохоронцями. Не раз сидів за крадіжки.

Оперативний працівник Личаківського РВ міліції м. Львова:

- Пояснює, скрутне матеріальне становище спонукало його до вчинення цього злочину.

Експерти підрахували обсяг збитків, завданих викрадачем. Вартість лише самого медальйона - понад 25 тисяч гривень. Поки що місце, де колись було зображення Шопена, порожнє. Знімаючи металеву окрасу, злодій поспішав і пошкодив її. Тож спочатку рельєф відреставрують, а вже потім оздоблять ним будинок.

Галина Лемішко, Юрій Котоус, Львів. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.