Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чернігівський наркоман обмінював сувенірні гроші на справжні

27 травня 2010, 16:09
Дата ефіру/події: Четвер, 27 травня 16:09

"Бери-бери, я собі ще намалюю". Крилатий вислів відомого кіногероя вдало втілював у життя наркоман у Чернігові. За допомоги сувенірних п'ятисот гривень і завдяки легковажності місцевих пенсіонерів він постійно мав гроші на чергову дозу.

Ганна Матвіївна, мешканка м. Чернігова:

- "Ви получали 120 гривень? Это я давав. Это я разпоряжаюсь деньгами". Бере, пише: "учасник войни" - не пише, а кривульки. Второе - "ветеран труда". Третє - "од совбеза", і знову кривульки. Я кажу, що це ви? Врач пише - і то краще.

Саме так почалося спілкування пенсіонерки Ганни Матвіївни з непроханим гостем. Вишукано одягнений чоловік назвався керівником районної соціальної служби. Повідомив, що старенькій додали до пенсії сто двадцять гривень.

Ганна Матвіївна, мешканка м. Чернігова:

- Витяг тую п'ятисотку - а вона чорная. Я кажу, я таких грошей не бачила. "Ето послідній год випуска, і це нам роздали їх". Я кажу: "А що ж мені?" А він: "Так 120 рублів же вам буде…"

Щоби розміняти банкноту, жінка витрусила з гаманця останні гроші. Коли ж гість пішов, сіла роздивлятися чудернацькі гроші. Як побачила напис "Сувенір", обімліла, потім кинулася до сільради.

Оперативний співробітник Чернігівського МВ міліції:

- Была получена оперативная информация о том, что к этому может быть причастен ранее судимый неоднократно за аналогичные преступления мужчина, который вел бродяжий образ жизни, постоянного жительства не имел. Ранее был неоднократно судимый за мошенничество.

Шахрая затримали за кілька днів. Йому тридцять вісім, наркозалежний. Щоби добути грошей на чергову дозу, чолов'яга взявся навідувати самотніх пенсіонерів. Оборудку облагоджував без великих зусиль: щасливі жертви одразу міняли справжні гроші на сувенірні. При цьому ніхто зі стареньких не попросив зловмисника показати документи.

Затриманий:

- Менял п'ятисотки, гривны сувенирные. Если видел, что-то лежит ценное - вещи, золото - то забирал и уходил.

Тепер підозрюваний у СІЗО, розповідає про свої хитрощі слідчим. Уже зізнався, що обібрав десятьох містян - через легковажність вони віддали майже двадцять тисяч гривень.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.