Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Дніпродзержинському водосховищі затримали браконьєрів

31 травня 2010, 13:42
Дата ефіру/події: Понеділок, 31 травня 13:42

Справжня гонитва на Дніпродзержинському водосховищі. Рибінспектори і правоохоронці затримали браконьєрів, що нищили рибу струмом. Репортаж наших кореспондентів.

Ця Ворсклянська затока надзвичайно сприятлива для нересту. Мілководдя, плавні, вода швидко нагрівається. Ідеальне місце для сомів, судаків, лящів, карасів, линів. Полюбляють його і браконьєри. Часто діють нахабно. І за допомоги потужних двигунів спокійно втікають від правоохоронців.

Олександр Мартош, керівник водної міліції річкового порту м. Кременчука:

- Моторы хорошие, очень хорошее знание территории. Люди выросли, всю жизнь провели на воде, а наша техника тяжеловата. Они специально заводят на мели, где мы, преследуя, отбиваем моторы, пробиваем лодки. Умеют хорошо видеть ночью.

Саме тому рибінспектори обрали іншу тактику: тепер порушників закону заганяють у пастки. В одну з таких і потрапив 31-річний Олександр.

Олександр, затриманий:

- На рыбалку выехали, споймали рыбу, и нас споймали.

- Як вы ловили ее?

- Електропреобразователем с регулятором частоты. Это первый и последний раз.

- Знаете, какой урон природе?

- Кушать хочется.

Колега Олександра покинув човна й утік. Його шукають правоохоронці. Браконьєрські плавзасоби та двигуни по 5 тисяч доларів конфісковані. Тепер рибінспектори підраховують обсяги збитків, яких завдали природі рибалки-варвари.

Ігор Грушевський, рибінспектор:

- Рыба, даже которая не погибла, перестает нереститься, может, и постоянно. Выловив одну, электроудочка превращает тысячи рыб в неполноценные, поражаются все остальные водные ресурсы.

Проти бракон'єра порушили кримінальну справу. Зі слів правоохоронців, йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Сергій Блавацький, Євген Ковальчук. Полтавська область. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.