Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Полтавщині 18-річний хлопець убив і згвалтував свою подружку

2 червня 2010, 13:17
Дата ефіру/події: Середа, 2 червня 13:17

Дружба до смерті! Дитячу клятву на вірність двоє мешканців селища Ромодана, що на Полтавщині, скріпили жахливою трагедією. Дружба 18-річного хлопця і на три роки молодшої дівчини обірвалася несподівано: молодик вирішив зґвалтувати свою вірну подругу.

Завжди весела, завжди усміхнена. Такою 15-річна Ярослава лишилася для рідних на фото. Понівечене тіло Юнки щойно поховали на місцевому кладовищі. Святкувала День народження, а зустріла смерть. Вдень пікнік на водоймі, далі - дискотека. Шкільні друзі гуляли не вперше. Але того вечора мамі Ярослави було неспокійно.

Оксана Алексеєнко, мати загиблої:

- Я звоню Даші. Кажу, Даша, де ви? Вона каже: "Тетя Оксанка, ми на танцях, все добре". Я кажу: "Позови мені Ясю, я побалакаю". Вона каже: "Я зараз не рядишком, я вийшла. Ну, все нормально, не переживайте".

Забила на сполох ненька вранці, коли повернулася з роботи. Вдома доньки не було. Згодом з'ясували: і до дискотеки дівчина не доїхала. Дорогою скалічив її 18-річний друг.

Анатолій Павлик, родич загиблої:

- Коли вони їхали з гулянки, він її віз на мопеді, і вони упали на цьому мопеді, вона обпекла собі ногу, і вона не могла іти на дискотеку і сказала: "Я полежу у тебе, рядом у тебе ж хата, я у тебе полежу, а дівчата мене заберуть, коли закінчиться дискотека".

У будинку товариша вона й лишилася. Танці скінчилися, але забрати подругу дівчата не змогли. На дверях замок, повна тиша. Дорогою додому зустріли й збентеженого господаря.

Мирослава, подруга загиблої:

- Оскільки він людина весела, я одразу зрозуміла, що щось не так. Я спитала: "Ярослав, що з тобою?" Він просто мовчав. Потом я другий раз спитала: "Ярослав, ти п'яний?" Він сказав: "Ні, все нормально".

За день Ярославу знайшли. Місцеві помітили її тіло на смітнику. Вийти на підозрюваного у вбивстві правоохоронцям було нескладно - службовий пес одразу вивів до будинку юнака. У причетність хлопця до жахливого вчинку спочатку ніхто не вірив. Два дні турботливий друг допомагав родичам у пошуках.

Анатолій Павлик, родич загиблої:

- Цинізм полягає ще в тому, що він взяв телефон вбитої цієї Ярослави, приніс до матері і сказав, що ось я знайшов її телефон, а де сама Ярослава - він не знає.

Обшук в будинку - і у слідчих цілий набір доказів: сережки вбитої, плями її крові, частинки шкіри. Експерти встановили ще один жахливий факт: молодик зґвалтував дівчину.

Володимир Піскун, заступник керівника Миргородського РВ міліції в Полтавській області:

- Він її вбив, як він пояснює, він був в стані алкогольного сп'яніння і захотів з нею вступити в статевий зв'язок. Дівчина чинила опір і намагалася покинути цей будинок, але наш звинувачений почав її бити, після чого вона втратила свідомість, і він скористався цим і вступив з нею в половий акт.

Розумничка, спортсмен, втілення батьківських мрій! Як він міг скривдити подругу дитинства, намагаються усвідомити педагоги.

Тамара Чепурно, заступник директора школи с.м.т. Ромодана:

- Він, по-перше, вже два роки в нас не вчиться в школі, але під час навчання в школі теж був стриманий, він мав своїх друзів, він вмів спілкуватися, він гарно навчався, він їздив виступати з командою по футболу з гри. Дівчинка була, по-перше, стримана, гарна, вона вчилася дуже добре. Вона вміла спілкуватися зі своїми однокласниками і взагалі була, можна сказати, хорошою дитиною.

Виною всьому алкоголь, кричить обвинувачений. Але хміль відповідальності не знімає і, за кримінальним кодексом, тільки обтяжує покарання. Яким воно буде для юнака - вирішить суд.

Інна Дудченко, Олександр Петрушко, Полтавська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.