Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві на Подолі розгорнула будівництво невідома фірма

3 червня 2010, 11:23
Дата ефіру/події: Четвер, 3 червня 11:23

І знову в Києві будівельний скандал. Цього разу на Подолі. Там орудує справжній полтергейст: хто і що будує - не знають ні мешканці, ні урядники. Ніхто не бачив жодних документів. Не бачили жодної об'яви, жодної таблички.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Цей смітник - насправді, будівництво. Утім, хто і що тут будує - невідомо.

Мешканці сусідніх багатоповерхівок обурені. Мало того, що в їхньому дворі й так ніде гуляти, й те вирішив прибрати до рук нікому не відомий забудовник. Тиждень тому сюди приїхали люди, спиляли дерева, перекопали траву, встановили паркан і почали закладати фундамент.

Ірина Піддубна, мешканка м. Києва:

- Смотрите, вот это - первый день! Стоит забор. Пришли люди, пригнали бульдозер.

- Це на зелені свята було?

- Так... да, да. Вот это уже вырытые траншеи под фундамент. От детской площадки было возвышение, на котором росла изумительная акация, пахла на весь подол. Росли елочки, елочки посадил мужчина из этого подъезда. Рос клён. Вы знаете, я поражаюсь людям.

Хто тут розпочав будівництво, що будують і чи мають забудовники документи - мешканці ні сном, ні духом. Не бачили жодної об'яви, жодної таблички. Будівельники теж мовчать. Люди ж бідкаються: був красивий двір, а тепер - смітник.

Мешканці будинку:

- Есть опасность, что нас скоро вообще не будут пускать в наш дом. И нет никакой гарантии, что они и єту площадку не заберут, если так внаглую срезались все деревья, что и тенечка нет, что садилось для детей.

Ярослав каже: будувати будь-яку споруду на подвір'ї - це порушення всіх норм. Адже сюди жодна пожежна автівка не під'їде. Самому чоловікові будівництво наробило чи не найбільше клопоту, адже його квартира на першому поверсі. З вікна буде видно лише стіну.

Ярослав, мешканець м. Києва:

- Зовсім не буде світла в квартирі, тому що будинок знаходиться в такому місці, що й так світло буває рідко, години дві на добу, а після забудови світло взагалі перестане попадати в квартиру.

Подільські урядники розводять руками, адже жодної інформації про забудовника не мають.

Микола Лук'янюк, перший заступник голови Подільської райадміністрації:

- На Волоській йде якесь будівництво без всяких дозвільних документів. На жаль, на сьогодні ми не знаємо, хто це конкретно будує: чи часна компанія, чи підприємець. Ми підготовили лист на арбудконтроль, щоб вони призупинили це будівництво.

У райадміністрації обіцяють: щойно з'ясують, хто забудовник, змусять його сплатити штраф за понівечену територію і зобов'яжуть усе привести до ладу. А мешканці запевняють: не дадуть зводити споруду, навіть якщо будівництво оформлено законно.

Ірина Піддубна, мешканка м. Києва:

- Мы живем в абсолютно бесправном государстве? Наши конституционные права на жизнь, на безопасность окружающей среды не соблюдаются. Наша придомовая территория, которая принадлежит нашим двум домам, за которую мы платим деньги.

Марина Борисполець, Святослав Мелешкін, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.