Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 3 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Правоохоронці дають поради, як не стати жертвою квартирних злодіїв

3 червня 2010, 12:34
Дата ефіру/події: Четвер, 3 червня 12:34

Для людей - відпустки, для квартирних крадіїв - сезон заробітку. Поки ви засмагаєте на пляжі, у вашій квартирі можуть хазяйнувати злодії. Як від них уберегтися - порадить Борис Сачалко.

Євдокія зі своїм дев'ятирічним консьєржним стажем не приховує: квартирний злодій продереться і через кодовий замок, і через уважність охоронця. Її колега на тому погорів.

Євдокія, консьєржка:

- Оце беруть маленький камушек, подлажує отсюда под дверь, і дверь уже открита. І так, каже, вони проходять цілу ніч.

Коли люди на пляжах лежать, злодії квартири оббирають, констатують міліціянти. І вирушили громадянам пояснювати, як квартиру оберігати. Комусь такі поради до одного місця...

А хтось має свій метод: щоб ні собі, ні міліціянтам клопоту не було - на літо поставить нового замка.

Мешканець будинку:

- Це тимчасовий замок. Зараз зробимо ремонт і поставимо нові замки.

Олена Василяка, заступник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Найнадійніший замок - у якого ключ у вигляді сейфового ключа. Чим довший ключ і чим більше зазубрин, тим важче його відкрити. Дешеві китайські замки - їх підбирають шляхом підбору ключа. Завжди на 10-15 ключів знайдеться один, який підійде.

Більшість квартирних злодіїв працює за однаковим принципом: кожен спеціалізується на певному типу замка. А тому, для надійності, варто встановити кілька різних замкових механізмів.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Злодійницька креативність. Кожен крадій, щоб залізти у квартиру, використовує власну фантазію. Якщо не вдається зламати замок, що на дверях, залазять через вікна. До вікон, як правило, добираються по деревах.

А ще залазять газовою трубою або з козирка над під'їздом.

Правоохоронець:

- В даному будинку встановлена решітка, яка в даному випадку служить допомогою для злодіїв, який може потрапити на козирьок - і вільний доступ до другого поверху, одного і другого вікна.

Найчастіше обкрадають помешкання на двох перших або останніх поверхах. Щоб злодії не залізли, міліціянти радять ставити ґрати.

Правоохоронець:

- От на першому поверсі встановлені грати правильно: мешканці забезпечили охорону житла. Але дані грати є сходинкою до другого поверху, і тому рекомендується мешканцям другого поверху теж встановити грати.

Злодії обирають квартири не навмання. За власником житла можуть довго спостерігати: на якій машині їздить, у що вдягається, чи носить коштовні прикраси. А тому як любите розкошувати - подбайте про охорону.

Володимир Пугар, дільничний інспектор Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Ще - сигналізацію або відеоспостереження. Наприклад, при спрацюванні сигналізації працівники ВДСО прибувають на виклик за 3 хв.

Гарячим слідом знайти злочинця легко. Траплялося, що міліціянти затримували крадіїв, доки господарі квартири спокійно відпочивали на морі.

Борис Сачалко, Олександр Данилов. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.