Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 3 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Зросла кількість хибних заяв до міліції

3 червня 2010, 13:04
Дата ефіру/події: Четвер, 3 червня 13:04

Не брешіть міліції, бо це кримінальна відповідальність. Останнім часом побільшало хибних заяв. Брехунів зовсім неважко викрити. Відтак, правоохоронці радять не випробовувати долі та не забирати в них час.

Людмила, мешканка м. Києва:

- В метро дернули сумочку.

- В смысле, дернули?

- Вырвали. Да, и там был паспорт.

- Где именно?

- На станции "Святошино".

Ця жіночка прийшла до правоохоронців у розпачі. Плаче, вкрали паспорт разом з мобілкою. Слідчі пожаліли бідаку. Та поведінка постраждалої здалася дивною. Її цікавило головно офіційне підтвердження злочину. Вже за кілька хвилин нерви заявниці не витримали, і вона розповіла вже зовсім іншу історію.

Людмила, мешканка м. Києва:

- А по правде, я его потеряла еще 6 февраля, а потому что документы нужны были на восстановление.

Міліціянти не здивовані. Такі заяви фіксують мало не щодня.

Руслан Зубков, командир роти охорони метрополітену:

- Громадяни приходять із заявою що проти них скоїли грабунок, але при виїзді слідчо-оперативної групи та відпрацюванню громадян пограбування не підтверджується взагалі. Вони втрачають з власної необережності.

Жіночка пояснила, що такий спосіб поновлення документів порадив їй товариш. От тільки забув повідомити про відповідальність в разі викриття.

Руслан Зубков, командир роти ЛУ міліції метрополітену:

- Якщо з власної необережності втрачають, то передбачено нашим законодавством штраф. Деякі заяви, які не підтвердилися. Згідно них зібрані матеріали і передані в прокуратуру для порушення кримінальної справи за ст. 383.

Із семи заяв тільки одна правдива. Така от статистика. Раніше серед заявників переважали ігромани, які тринькали на автоматах усю зарплатню. А коли розуміли, що сталося, удавали жертву грабіжників. Та, зазвичай, люди гублять речі з власної необачності. І це тоді, як на кожній станції голос у вагоні нагадує: не забувайте своїх речей.

Віктор, мешканець м. Харкова:

- Я обратился, потому что у меня возникла проблема. Я две недели назад потерял документы на машину. Пришла мысль в голову: чтобы восстановить, прийти в метро и заявить, что, якобы, украли.

Стражі порядку радять не випробовувати долі. Якщо проґавили особисті речі, ліпше змиріться. Адже за обман правоохоронців можна навіть потрапити за ґрати.

Олександр Дем'янчук. Святослав Мелешкін. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.