Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

63-річного чоловіка тримали заручником з метою заволодіти нерухомістю

4 червня 2010, 12:33
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 червня 12:33

Громадянина Ізраїлю більше трьох місяців тримали заручником в Україні. Бранця перевозили з області в область, а тим часом переоформили та продали його квартиру. Чим закінчилася ця історія - знає Олександр Дем'янчук.

Про своє невільницьке життя шістдесяти трирічний чоловік згадує як про страшний сон. Раніше мешкав у Києві. Після смерті матері переїхав до Борисполя у нову квартиру. Громадянин Ізраїлю й гадки не мав, що його квадратними метрами зацікавилися злочинці.

Постраждалий:

- Выскочил водитель потом, которого звали Сережа. Это цыган был, и сказал, что мы хотим предложить вам работу, 10 тысяч гривен даем за то, что вы стояли на воротах возле гаража. И с этими словами взял за руки и ноги и закинул на заднее сиденье.

В автівці зрозумів: працевлаштовувати його ніхто не збирається. Три місяці чоловіка перевозили з області в область. Постійно лупцювали.

Постраждалий:

- Сказали: "Если ты нам квартиру не отдашь мы тебя убьем. Стал меня костылем так избивать по голове, что вся стена в крови была. Я потерял сознание а пришел в себя, смотрю - вся стена в крови.

Під час підписання паперів викрадений розповів про свої біди нотарісу. За це його відвезли на цвинтар і півночі били. Наступного разу жертва вже без зайвих слів поставила підпис там, де треба.

Костянтин Сапко, керівник ГУ МВС України в Київській області:

- К нему были применены насильственные меры, и была продана его квартира за сорок тысяч долларов. Его состояние было плачевное, потому что не давали есть.

На початку червня бранця звільнили. Знайшли його аж у Переяслав-Хмельницькому в сім'ї ромів. Постраждалий розповідає: його морили голодом, раз на день давали кашу. Викрадачів розповідь чоловіка обурює.

Підозрюваний:

- Он сидит на строгой диете. Он любит батон, колбасу и сок, бананы. Кроме этого ничего не ест.

Звільнений радий, що залишився живий. Хоч у його квартирі і нові господарі.

Мешканець квартири:

- Что вы здесь делаете?

- Живем, снимаем квартиру.

- Как долго снимаете?

- Месяц.

- А вы знаете хозяина квартиры?

- Договор подписывали, но лично не знаком.

- А с кем подписывали?

- С агентством.

Наразі проти трьох викрадачів порушили кримінальну справу. Четвертого шукають. Затримані відкидають закиди правоохоронців. Переконують: три місяці підбирали ізраїльтянину хатинку, бо в квартирі він, нібито, жити не хотів.

Підозрюваний:

- Мы с ним об этом разговаривали. Он сказал: сам я хочу частный дом, продать квартиру. Я сомневаюсь, что этот домик существует в природе.

Олександр Дем'янчук. Дмитро Денисов. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.