Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Банківські виконавці хочуть виселити з будинку мати трьох дітей

4 червня 2010, 13:04
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 червня 13:04

Мати трьох дітей із Київщини може втратити своє житло. Жінка завинила банкові чимало грошей. Вона б і не проти погасити позику - земельною ділянкою. Та кредиторів, чомусь, цікавить тільки будинок.

Кілька соток землі та частина будинку в Боярці - то найголовніше багатство Світлани. Проте, не єдине.

Світлана Красноухова, мешканка м. Боярки:

- Тут, где мы живем - я, дети, муж после инфаркта.

Та жінка разом із великою родиною може залишитися без даху над головою.

Світлана Красноухова, мешканка м. Боярки:

- Ходить тут, фотографировать, давить психологически и рассказывать о том, что они будут вас выселять, что вот, готовьтесь, берите палатку, ну, на участок.

Уже півтора року вона не може розрахуватися з банком за кредит - криза підкосила. Її борг - 189 тисяч гривень. Світлана каже: банк домовлятися з нею відмовився.

Ростислав Кравець, адвокат:

- Банки вышли из той зоны, когда не знали, что делать, и сейчас принято решение подавать в суды и взыскивать те суммы, которые могут взыскать. Банки на встречу не идут.

Стягувати заборгованість із позичальниці взялися державні виконавці. Саме тоді й почався тиск на родину Красноухових. Світлана за позику запропонувала банкові шмат землі біля Азовського моря.

Світлана Красноухова, мешканка м. Боярки:

- Но они не заинтересовались, они сказали, представители банка: "Нам твой участок не нужен, мы вас будем выселять с этого дома".

Ростислав Кравець, адвокат:

- Законом предусмотрено, что на жилые помещения, там, где проживают люди, его продажа происходит только в крайних случаях, когда нет другого имущества. В данном же случае другое имущество есть, и, на мой взгляд, исполнительным превышены полномочия, которые даны законом.

Не зупиняє держслужбовців і те, що в будинку прописані троє дітей. Найменшому - лише півтора року. Таку поведінку чиновників юристи пояснюють просто.

Ростислав Кравець, адвокат:

- Может, уже найден какой-то покупатель, заинтересованный в данном имуществе.

За роз'ясненнями "Свідок" звернувся до державних виконавців Києво-Святошинського району. Директорка служби справу Світлани згадала. Та перед відеокамерою говорити відмовилася. Надіслала факсом сухі витяги із законів про діяльність управління юстиції. Про нашу героїню - тільки кілька абзаців. Головне, що знайомитися з матеріалами виконавчого провадження стороннім заборонено.

Світлана Красноухова, мешканка м. Боярки:

- Мы планировали спокойно работать, спокойно рассчитываться с долгами.

Ростислав Кравець, адвокат:

- Таких людей не много, а очень много.

Юристи кажуть: у такій ситуації опинилися тисячі українців. Чимало піддається психологічному тиску, бо не має правової грамотності.

Ростислав Кравець, адвокат:

- Исполнительная служба обязана взять оценку имущества того же участка, дачного дома, собрать все документы и выставить их на торги.

А про жодне забирання будинку чи добровільне виселення, за словами юристів, не може бути й мови.

Олена Ткаченко, Олександр Кругликов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.