Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львівській області 55 будинків відрізані від світу паводками

4 червня 2010, 13:39
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 червня 13:39

Велика вода відрізала півсотні будинків у Старосамбірському районі Львівщини. Селеві потоки пошкодили два автошляхи. МНСівці роблять невтішні прогнози: коли дощі не припиняться, у деяких селах доведеться оголошувати надзвичайний стан.

У селі Великій Лінині такого паводку не пам'ятають навіть старожили. Вода затопила подвір’я на півметра, підсобні приміщення практично зруйновані. Пані Галина показує повалений паркан - ставили його місяць тому. Позаминулу ніч жінка згадує з жахом: тоді потужний потік пройшов повз її будинок.

Марія, постраждала:

- Повністю підвал затоплений, сарай, хата. Худоба ричить, діти плачуть. Страшна біда! Подвір'я в воді, довкола хати знову окружила вода. Літня кухня підтоплена.

Рятувальники запевняють: найгірше вже позаду. Однак якщо дощитиме й далі, Старий Самбір стане зоною лиха. Та й цього разу було не солодко: повінь понищила в районі дороги та мости.

Павло Василенко, керівник прес-служби ГУ МНС у Львівській області:

- Вода прийшла в дуже короткий термін, після себе залишила зруйнованими автомобільні мости, під якими накопичувалось усе сміття, утворюючи своєрідні загати, вона поруйнувала пішохідні кладки. Сьогодні декілька десятків будинків знаходяться без автомобільного сполучення.

Про евакуацію наразі не йдеться, але 55 будинків у Старому Самборі відрізані від світу. Рятувальники щодня підвозять людям питну воду та медикаменти.

Павло Василенко, керівник прес-служби ГУ МНС у Львівській області:

- Зараз тут працюють 2 бригади рятувальних підрозділів, які проводять очистку русел річок, готують необхідні умови, щоб пройшла інженерна важка техніка та почала наводити автомобільне сполучення.

МНСники переконані: такої повені в селі Великій Лінині можна було б уникнути, адже водостічні канави багато років ніхто не чистив. То ж, не зустрічаючи жодного опору, гірські потоки ринули на будинки.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.