Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 3 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Донеччині кур'єра пограбували на 450 тисяч гривень

7 червня 2010, 12:16
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 червня 12:16

Полювання на кур'єра або півмільйону за один розбійний напад. На Донеччині пограбували жінку, що везла автобусом 450 тисяч гривень. Ті гроші надіслали з Одеси до Луганська 37 підприємців. Через економію на банківських переказах разом втрапили в халепу.

З Луганська в Одесу - з любов'ю, а точніше - з грошима. Назад - із товаром. За такою схемою підприємці з двох міст налаштували свій бізнес. І вже не перший рік користувалися послугами автобусних кур'єрів.

Світлана, кур'єр на маршруті "Луганськ-Одеса":

- Люди, которые не хотят ездить в Одессу для того, чтобы передать деньги, им некогда. Они считают, что им не нужно ехать, не хотят воспользоваться банковскими услугами, передать деньги, так как за это идет оплата. Проще передать автобусом под заказ "за спасибо", передали в Одессу, там забрали.

На зупинці в передмісті Волновахи налагоджена система дала збій: кур'єрка вийшла з автобусу до крамниці. На неї напали й забрали торбинку. В ній - 450 тисяч гривень.

Світлана, кур'єр на маршруті "Луганськ-Одеса":

- Когда он пытался забрать первый раз, но у него не получилось, применил нож, срезал просто ручки, воспользовался тем, что брызнул ей в лицо из газового пистолета, срезал ручки и убежал через дорогу. Там его ждала машина. Она сразу подняла крик, там стояла попутная машина, она крикнула ребятам, чтобы запомнили номер автомобиля. Сели, доехали до Волновахского поста, но милиция говорит, что Волновахский пост они не пересекали.

Саме добра пам'ять свідків допомогла правоохоронцям оперативно відреагувати. Люди чітко запам'ятали номерний знак таксі. Вже ввечері двоє з п'яти грабіжників були в буцегарні.

Володимир Майборос, керівник Волноваського РВ міліції:

- Спасибо гражданам, те, которые предоставили нам информацию, которая помогла нам в раскрытии этого преступления. Уже к вечеру около 11 часов нами был уже задержан первый фигурант в этом разбойном нападении, который дал нам дальше показания, с помощью которых мы начали устанавливать остальных фигурантов этого разбойного нападения.

Навідником виявився колишній водій автобусу. Всіх кур'єрів він знав у обличчя. Ідея пограбування, говорить, прийшла зненацька.

Затриманий:

- Как бы вы хотели такими деньгами распорядиться? Зачем вам столько денег?

- Ремонт в квартире сделал бы.

- Машину планировали покупать?

- Пока нет.

- Готовы идти на такой срок?

- Нет, не готов.

Тридцять сім постраждалих підприємців отримали повчання за надмірну економію. Розбійники свій урок іще засвоять - у в'язниці. Там пробудуть від 8-ми до 15-ти років.

Олександр Токарєв, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.