Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Київські правоохоронці почали жорсткі перевірки пасажирських перевізників

7 червня 2010, 14:23
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 червня 14:23

Аварії та нещасні випадки змусили чиновників узятися за пасажирських перевізників. Маршрутникам і таксистам цього літа не обіцяють легкого життя.

Є документи - працюй, немає - геть зі столиці. Для перевізників із київського вокзалу терор триває вже четвертий день поспіль. Тут перевіряють документи на кожну маршрутку, автобус чи таксі. Результати - невтішні. Ревізори склали понад сімсот актів за кілька днів.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Всіх нелегальних перевізників штрафують. Максимальна сума штрафу - 1700 гривень. Утім, перевірити вдається не всіх перевізників. Половина кинула свої автівки і втекли.

Юрій Майборода, керівник головної державної інспекції на автомобільному транспорті:

- Коли ці транспортні засоби виїхали, де були водії - не знає взагалі ніхто, і ніхто не може цю ситуацію прокоментувати. Вони ховаються. Це повна нелегальщина.

А тим водіям, що не побоялися перевірок, несолодко. Аби законно возити людей у них має бути ціла папка документів. Не вистачає хоч одного - штраф.

Правоохоронець:

- Составляем акт за отсутствие страховых полисов на пассажиров, на кожного має бути окремо. Штраф буде складати 1700 гривен.

Юрій Майборода, керівник головної державної інспекції на автомобільному транспорті:

- Десять відсотків з власників транспортних засобів взагалі не мають ліцензії і нехтують всіма нормами безпеки. Зазначені транспортні засоби перероблені з вантажівок, закуплених на смітнику закордоном. І коли до їхнього фанєрного полу потім прироблюють сидіння, вони при малєйшому дрожанні відриваються з полу, і люди давлять самі себе. Ну, це жах.

Сергій Колесник, керівник управління державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Києві:

- Транспортные средства приходят с Одессы, Львова, Рівне. Люди уже в шесть, семь находятся здесь, а выезжают в три-четыре часа ночи, находятся по одному водителю. Это нарушение труда и отдыха, влияет на безопасность, потому что водители, были случаи, засыпают за рулем.

Перевіряють не тільки маршрутників, а й таксистів. Для них вокзал - золоте дно. Хоча деруть із приїжджих утридорога, оформляти ліцензію не хочуть. Адже тоді треба сплачувати податки.

Водій таксі:

- Не надо мені оці наєзди дєлать на мене. Нє, я оце оцього. Що ви тупо пишете? За що ви пишете? Де написано!? Не надо цього робить. Оці тупі наєзди - ви нічого писать не будете. Я вам зараз все об’ясню.

Нервовий чолов'яга не має ліцензії, та пасажирів возить. Хоча все заперечує. Шашку таксі, говорить, приліпив на автівку заради краси.

Водій таксі:

- У вас ліхтар на даху автомобіля.

- Що ліхтар? У мене таких машин 20 під під’їздом стоїть. Я прицепив ліхтара, щоб жінка приходила з ранку і сідала в цю машину, а не в ту. Це вообще беспредел начався на дорогах.

Затримувати таких порушників ревізори права не мають. Але можуть забрати автомобіль. Неврівноважених водіїв, за словами інспекторів, не надто багато. Більшість, усе-таки, нормальних.

Правоохоронець:

- Документи в порядку. В порядку. Є ліцензійна картка, страховка, застрахований водій.

Перевірки перевізників триватимуть до кінця літа. Нелегальних хочуть повиганяти з міста. Їм не можна довіряти людські життя.

Марна Борисполець, Святослав Мелешкін, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.