Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Черкаській області викрили групу "чорних ріелторів"

8 червня 2010, 13:25
Дата ефіру/події: Вівторок, 8 червня 13:25

Мешканців на вулицю, житла - на продаж. Гурт "чорних рієлторів" викрили на Черкащині. Хитрощами, побиттями й погрозами злочинці змушували людей віддавати свої квартири. Роками бандити діяли безкарно, бо мали зв'язки у правоохоронних органах, соціальних службах і нотаріальних конторах.

Міліціянти, турботливі соцпрацівники й просто хороші люди. Такими приходили шахраї до одиноких пенсіонерів і безробітних любителів оковитої. Кому довічний догляд і допомогу обіцяли, кому - переоформити квартири на малолітніх дітей. Всіх потенційних жертв обирали безпомилково.

Ігор Корнєєв, заступник керівника УБОЗ у Черкаській області:

- Они, по материалам наших проверок, выходили на коммунальные службы, на службы, которые имеют отношение на социальные службы, и через них находили будущих потерпевших, и уже благодаря этому совершали свои преступления, отчуждая у них квартиры.

Зі списків мешканців викреслена - на дев'ятому поверсі вже новий власник. У свої 35 Надія лишилася на вулиці з двома дітьми. Її квартиру продали. Коли підписувала папери, була впевнена, що помешкання власним дітям дарує. Безкоштовне оформлення так доречно запропонував чемний незнайомець.

Надія, постраждала:

- Ну, у меня есть такой грех - люблю выпить. И вот меня просто подпаивали. Ну, а потом били, а в этом процессе не помнишь. Меня подымают с утра, ну, спросонок, ну как, тут не разобраться никак, я встаю. "Подписывай". Я говорю: "Так мне нужно почитать". - "Потом почитаешь".

Дітей по родичах відправила, сама в місті лишилася. На вулиці одразу познайомилася з товаришем за нещастям. Його оселю так само забрали. Але байки вже не розповідали: одразу два варіанти на вибір дали.

Микола, постраждалий:

- Закопают в посадке или в карьер выкинут, или квартира - одно из двух. Все.

- Вы отдали квартиру?

- Я согласился, а куда я должен был деваться?

Когось переконували красивими перспективами, когось - стусанами, а декого - перспективами довічного рабства. Своєї мети зловмисники досягали завжди.

Анатолій Воєвода, керівник відділу УБОЗ у Черкаській області:

- Ну, бізнес дуже вигідний. Ми вивчали весь їхній бізнес. Коли документували, то ці особи, фактично, у місті Черкасах - сама убога квартира менше 20-30 тисяч доларів не коштує. У них розходи на одну квартиру виходили десь до однієї тисячі доларів, можна посчитати, які кошти люди мали.

Як на хитрощі люди ловилися - правоохоронці і не дивуються. Свої ораторські здібності затримані демонструють навіть міліціянтам.

Анатолій Воєвода, керівник відділу УБОЗ у Черкаській області:

- Коли з ними, обвинуваченими, спілкувався, вони себе називають як "санітари суспільства". Кажуть, ми суспільству допомагаємо. Наоборот, нам люди повинні бути вдячні за те, що ми їх позбавляємо людей, які зловживають спиртними напоями. Вони, коли з ними розмовляєш, то вони так убедітельно все розказують, що хочется вибачитися і сказати: "Вибачте, ви помилково до нас попали".

На помилковості арешту наполягають усі затримані. Жодних тортур і хитрості. Запевняють, оборудки оформлювали чесно.

Затриманий:

- Я брав у людей доручення, за згодою особистою, без фізичного чи морального впливу, і я оформлював документи.

Та безневинність затриманих спростовують факти. На руках у міліціянтів докази вже за п'ятьма незаконними продажами квартир. За словами правоохоронців, це тільки верхівка айсбергу.

Ігор Корнєєв, заступник керівника УБОЗ у Черкаській області:

- Вообще, по информации, около 30 эпизодов за этой группой. Уже есть дополнительно еще около 5,6 эпизодов. Мы просто работаем в усиленном режиме, и в самые кротчайшие сроки эта группа будет вся задержана, и будет высветлена вся зона их деятельности. Это очень огромный пласт не только в отношении этих преступников, которые арестованы, которые незаконно завладели, а еще пласт людей, которые помогали им.

Правоохоронці запевняють: урешті перед законом відповідатимуть усі спільники. Нині головне - знайти всіх постраждалих. Тож закликають усіх, хто став жертвою цих злочинців, звертатися до міліції.

Інна Дудченко, Черкаська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.