Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У шахті ім.Скочинського викид пилогазової суміші убив двох гірників

8 червня 2010, 15:18
Дата ефіру/події: Вівторок, 8 червня 15:18

Викид пилогазової суміші на шахті імені Скочинського на Донеччині убив двох людей, 18-ро гірників травмовані, доля трьох невідома. Пошукові роботи ведуть на глибині 1200 метрів.

Раптовий викид пилогазової суміші на шахті стався тієї миті, коли на глибині 1200 метрів перебували 23-є гірників. Вони проводили підготовчі роботи на одній із ділянок копальні. Двоє вуглярів загинули, тіла ще трьох шукають. За годину рятувальники встигають просуваються на 8 метрів.

В'ячеслав Король, заступник голови комісії зі спецрозслідування:

- Это практически невозможно - в боевом снаряжении производить аварийно-спасательные работы. На данный момент раскачали штрековый конвейер. Вывозится горная масса. Доходят до 8 секции. Вручную это все, в перекидку. Осложняется тем, чем дальше - тем больше перекидывать. В рабочей зоне спасатели работают не больше 15 минут, дальше идет замена. Иначе будет тепловой удар.

18-ро врятованих гірників у задовільному стані. Проходять профілактичне лікування.

Олена Ладарія, заступник керівника відділу Донецької обласної лікарні профзахворювань:

- Получают медикаментозное лечение. Тестируем. Психологические тесты для того, чтобы проследить динамику состояния. Практически все жалуются на головную боль, умеренную слабость.

За фактом аварії відкрито карну справу "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою".

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецьк, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.