Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Влітку на залізниці зростає кількість хуліганств

9 червня 2010, 12:12
Дата ефіру/події: Середа, 9 червня 12:12

Правоохоронці полюють на залізничних розбишак. У школярів і студентів - пора літніх канікул, тож декотрі з підлітків задля розваги б'ють вікна у вагонах. Міліціянти ж попереджають: кожен випадок може закінчитися трагедією.

У залізничних міліціянтів гаряча пора! Сезон відпусток і шкільних канікул. Одні їдуть відпочивати, інші - спокійно доїхати мандрівникам не дають.

Павло Кононенко, керівник УМВС України на Придніпровській залізниці:

- С учетом специфики железной дороги, есть правонарушения, которые свойственным только этой отрасли. Это битье стекол в пассажирских поездах, электричках, а также наложение посторонних предметов на железнодорожный путь.

І мішень для стріляння, і полотно для малювання, і майданчик для експериментів. Залізничні колії - одне з найулюбленіших розважальних місць молоді. Об'єкти справжні, адреналіну через край! Не до жартів лише провідникам і міліціянтам. Розбите вікно вагона - то вже небезпека.

Павло Кононенко, керівник УМВС України на Придніпровській залізниці:

- Битье стекол считается правонарушением, потому что существуют угроза жизни граждан. Любой камень или любой другой металлический предмет, влетая в стекло в тот вагон, в котором находятся пассажиры, естественно, уже причиняет вред здоровью граждан, а порой даже и жизни.

Схопити розбишак - найскладніше, кажуть правоохоронці. Тир просто неба, зазвичай, влаштовують на відлюдних ділянках, між населеними пунктами. Цьому молодикові втекти від правоохоронців не вдалося. Зізнається, розбив світлофора. Так забавляється не вперше.

Затриманий:

- Мы ходили, гуляли с моим другом Александром, увидели светофор. Решили покидать на меткость: кто попадет в светофор, тот получает бутылку пива. Кидали, кидали, в результате чего я разбил этот светофор.

Ніяких розваг: випадково сталося, виправдовується інший затриманий. Залізничне майно пошкодив, відганяючи собак.

Затриманий:

- Переходя железнодорожные пути, увидел бродячих собак, стал кидать в них камнями, одним из камней разбил линзу железнодорожного светофора. Не думал, что это может повлечь аварию на железнодорожной дороге. Не знал также, что так быстро буду задержан сотрудниками транспортной милиции.

Профілактичні уроки у школах, інформація у ЗМІ. Міліціянти зізнаються: запобігти злочинам у такий спосіб не надто вдається. Не допомагає й сам закон. Адже покарання - незначні штрафи. Пік небезпечних розваг ще попереду, кажуть правоохоронці. Тож укотре закликають молодь: дурниць не коїти й пам'ятати, що навіть дрібний бешкет заплямує біографію назавжди.

Інна Дудченко, Артур Терещенко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.