Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині п'ятеро 16-річних хлопців врятували з вогню цілу родину

10 червня 2010, 08:47
Дата ефіру/події: Четвер, 10 червня 08:47

Пятеро 16-ти річних парубків витягли з вогню цілу родину: трьох дівчаток, їхніх батьків,  дядька та бабусю. Про героїв-рятівників на Луганщині - в наступному сюжеті.

Тієї ночі на вулиці було багато молоді - у клубі тривала дискотека. Першими полум’я побачили двоє приятелів - Денис і Роман. Одразу кинулися до охопленої полум’ям оселі, почали стукати у вікна і кричати, але у відповідь почули лише відчайдушний плач шестимісячного немовляти. Роздумувати й чекати було ніколи.

Денис Бабаєв, рятівник:

- Мы разбили окно, и я залез внутрь. Было темно, от дыма текли слезы. Боялся, что потолок упадет, но детей было жалко. Натянул футболку на лицо и на ощупь пошел на плач. Нашел Лену, Валю и маленькую Веру - дети были одни.  Взрослые бегали и суетились по дому без всякой пользы. Девочек одну за другой передал ребятам, которые как раз вовремя подоспели.

Хлопці повибивали віконні рами й почали витягати дорослих.

Андрій Борщев, рятівник:

- Я бабу Катю вытащил. Она очень переживала из-за документов. Мы с Денисом и Святославом полезли снова в окно. Я пополз по полу с фонариком. Было страшновато, так все трещало и стреляло. А документов так и не нашли, еле сами ноги унесли.

Звістка про пожежу швидко розлетілася селом. За кілька хвилин біля величезного багаття зібрався натовп витріщак.

Олександр Овчаренко, рятівник:

- Рядом стояли люди, и все это снимали на мобильные телефоны, видеокамеры, просто проходили мимо. Никто  и шага к нам не сделал, даже не догадался вызвать пожарных.

Юні рятівники тієї страшної ночі витягли з пекла чотирьох дорослих і трьох дітей - дівчаток 7, 8 років та шестимісячне немовля.

Геннадій Суховерхов, керівник ГУ МНС України в Луганській області:

- По инициативе главного управления МЧС все юные спасатели награждены наградами, а Денис примет участие во всеукраинской акции "Герой-спасатель года", где будет представлять Луганскую область.

Чому зайнялося - еменесівці ще з’ясовують, та одна з головних версій - вогонь спалахнув від недопалка.

Євген Соломін, Луганська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.