Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі співробітники ДАІ відкрили полювання на несвідомих маршрутників

10 червня 2010, 13:35
Дата ефіру/події: Четвер, 10 червня 13:35

В Одесі даївці розпочали полювання на несвідомих водіїв громадського транспорту. Першими заскочили кермувальників маршруток. Лише за вісім днів перевірок виявлено близько чотирьохсот порушень.

Кермувати маршруткою - справа не з легких. На водіїв цього громадського транспорту скаржаться інші учасники дорожнього руху й пасажири. Тож даївці зібрали стоси гнівних заяв і вирішили особисто проконтролювати несвідомих перевізників.

Едуард Моїсеєв, інспектор ДАІ м. Одеси:

- Мы проверяем сейчас перевозчиков, как по местам дислокации проводятся обследование и контрольные проверки, так и транспорта при работе на линии. За прошедшие 8 дней уже выявлено 375 нарушений водителями автобусов.

Типові порушення водіїв маршруток: недотримання рядності руху та висадження пасажирів на світлофорах і переходах. Варто лише кілька десятків метрів проїхати за будь-яким мікроавтобусом - і ось уже перша хиба.

Інспектор ДАІ:

- Остановка на пешеходном переходе и высадка пассажиров на пешеходном переходе.

Коли обов'язкова відстань між зупинкою й перехрестям не менша 10 метрів, водії гальмують за три.

Інспектор ДАІ:

- Вот он создает помехи для пешеходов и скрывает их от проезжающих мимо пассажиров, из-за чего может случиться наезд на пешехода на переходе.

Зазвичай водії маршруток власних порушень не визнають.

Водій маршрутки:

- Та я не нарушаю. Я за рулем столько лет, что у меня уже все это выработалось.

- Вы считаете, что вы ничего не нарушаете?

- Нет. Я нигде на красный не проскочил, я уверен.

Та коли фактів не заперечити, водії пояснюють: роблять усе, аби догодити пасажирам. Ось цього автобуса даївці обрали не випадково - на водія в управління надійшла скарга від ображеної пасажирки. Інспектори виявили ще й технічні вади.

Інспектор ДАІ:

- Износ резины, протектора шин составляет 100% даже вплоть до того, что уже выглядывает кор из ската. Я так считаю, что осмотр не осуществлялся вообще данного средства.

- Просто такое качество у нас на базаре резины.

- Сколько проехала эта резина, если у нас такое качество?

Хай як водій намагається перекласти провину на когось іншого, його оштрафують на кілька сотень гривень і заберуть талон техогляду.

Оксана Піднебесна, Владислав Величко, Одеса, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.