Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Житель Прилук полював на кота, а влучив у жінку з дитиною

10 червня 2010, 15:18
Дата ефіру/події: Четвер, 10 червня 15:18

Стрілянину по людях влаштував мешканець Прилук. Озброєний мисливською рушницею підприємець полював на приблудного кота, а поцілив у тридцятирічну жінку та її сина-школяра.

До садиби прилуцького підприємця унадився приблудний кіт. Менш ніж за тиждень відвідин чотирилапого розбійника дбайливий господар утратив п'ятьох каченят і сімох курчат. Коли ж хитрий воркіт оминув ласого шматка в капкані, чоловікові урвався терпець.

Галина Гриценок, старший інспектор Прилуцького МВ міліції:

- Діставши з сейфу мисливську зброю та зарядивши її, здійснив постріл у кота, який знаходився на фундаменті будинку на відстані близько 5 метрів. Після пострілу почув за огорожою гомін.

Лихо! Мисливський дріб продірявив не кота-нахабу, а хазяйського паркана. За ним вулицею якраз простували тридцятирічна жіночка та її син-школяр.

Валентина, постраждала:

- Йшли додому, уже минули їхній двір. Почули, що ззаду возле ноги десь шось бахнуло, і зразу стало больно в теле. Нога, рука, куда попало, спина. Малий каже, в мене із кросовка кров тече. Підняли штани - а в нього з ноги тече кров...

На крики збіглися сусіди, хтось викликав швидку. Після ретельного обстеження в постраждалих виявили численні поранення дробом.

Валентина, постраждала:

- Мальчику трохи ногу розрізали - думали, що воно тут недалеко, но не получилось витянуть. А в мене в ноге, руке и в спине. Но там такі участки, що нізя туди лізти пока - нада, щоб воно трохи зажило.

За фактом вогнепального поранення матері й сина кримінальної справи не порушили. Кажуть, дріб зрикошетив, і люди постраждали випадково.

Галина Гриценок, старший інспектор Прилуцького МВ міліції:

- Даний громадянин мав зброю на законних підставах - мисливську зброю "Сайга 20С". Тепер прилучанин притягнутий до адміністративної відповідальності згідно статті 174 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Кілька дірок у хазяйському паркані - все, що нагадує про стрілянину на тихій прилуцькій вуличці. Господар помешкання на базарі, журналістів, зустрічає його господиня. Жінка впевнена: в тому, що сталося, винна …капосна тварина.

Маргарита, мешканка м. Прилук:

- Це кіт постоянно навадився до нас, і він думав стрельнуть у цього кота. Поцарапало її тільки, і всьо. А шкоди ніякої не зробило. А вони роздули, що страшне щось робиться.

Валентина, постраждала:

- Ми даже не знаємо, як себе вести у такій ситуації. Ми юридично неграмотні люди, і не знаємо, що нам робить.

По пораду "Свідок" звернувся до юристів.

Володимир Білик, правозахисник:

- Эта девушка должна обратиться непосредственно в суд, и в судебном порядке решить вопрос о возмещении материального и морального ущерба за лечение, оказанное ей и несовершеннолетнему ребенку. Из практики это реально, и суд, зачастую, удовлетворяет эти исковые требования.

Поки що за стрілянину у громадському місці підприємцеві загрожує штраф на тисячу гривень. А чотирилапого винуватця після рушничного пострілу ніхто більше не бачив.

Андрій Герко, Олександр Мироненко, Ігор Молчанов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.