Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Міліціонери посилили свою увагу до міжміських автобусів

11 червня 2010, 13:25
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 червня 13:25

Літньої пори різко побільшало рейсових перевезень. А заразом - зросла небезпека на дорогах. Тож міліціянти посилили увагу до міжміських автобусів. Придивлявся до них і Борис Сачалко.

На жаль, не всі вітчизняні кермувальники знають правила дорожнього руху. Найгірше, коли правила забувають водії рейсових автобусів.

Анатолій Курінний, керівник УДАІ м. Києва:

- Не умеют себя вести с пассажирами. Происходят скандалы. В автобусе постоянно громкая музыка постоянный разговор по мобильному телефону. И самый вопиющий случай - что задержали автобус с детьми с пьяным водителем, в нетрезвом состоянии.

За останні кілька місяців інспектори затримали 43 п’яних кермувальників автобусів. І це лише в Києві. Щоб пасажирам безпечно їхалося, міліціянти вирушили в рейд.

Занесло й цього водія. На прохання даївців - категоричне "ні".

Правоохоронець і водій:

- Відкрийте, будь-ласка.

- Там лежить передача.

- Відкрийте.

- Там лежить передача.

- Відкрийте.

- Я не буду.

- Пане водій.

- Там лежить передача просто. Воно не для цього предназначена.

Замість нього показують міліціянти.

Правоохоронець:

- В даному мікроавтобусі "Мерседес Спрінтер" заблокований аварійний вихід. Згідно до статті, це - порушення правил дорожнього руху.

Водія слова про порушення дивують. Показує технічного паспорта і звіряє кількість місць у автобусі - все збігається.

Володимир, водій мікроавтобуса:

- МРЕО - це ж підрозділ ДАІ, я ж його не регістрував. Я працюю на фірмі. Я працюю на фірмі, мені дали роботу, сказали - працюй. Яке я відношення маю до того аварійного виходу? Я ж його не переобладнував.

Реєстрував чи ні, а за пасажирів відповідає водій, кажуть міліціянти і виписують штраф - 680 гривень. Водій твердить своє.

Водій:

- Фірма буде платити, чого я маю платити?

На гарячому попався і цей водій. Він полінувався видати…

Правоохоронець:

- Страхові поліса пасажирам. Їхав за спеціальним автобусним маршрутом, і кожного пасажира він обязаний застрахувати і видати йому страховий поліс. Не у всіх було видано.

Це важливо, щоб водії автобусів їздили правильно, кажуть даївці. Тим паче, влітку, коли пасажирів більшає в кілька разів.

Олександр Ковалевський, заступник керівника відділу УДАІ в м. Києві:

- Під час перевірок держінспектори вимагають документацію. Було чимало випадків, коли транспортні засоби рухаються не за маршрутом. Крім документації, перевіряють аптечку, вогнегасник, скільки сидінь в транспортному засобі, бо є випадки переобладнання, коли додатково встановлюється місця для сидіння.

Посилені перевірки автобусів міліціянти обіцяють проводити чи не ціле літо. Особливо пильнуватимуть перевізників, що доправляють дітей.

Борис Сачалко, Олександр Кругликов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.