Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Черкасах 60-річний чоловік власноруч виготовляв зброю

11 червня 2010, 14:01
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 червня 14:01

Небезпечне захоплення підвело під монастир 60-річного мешканця Черкас. У власному будинку він власноруч виготовляв пістолети й автомати. Зібрав чималу колекцію набоїв та гранат. Чим це для нього закінчилося?

Потяг до зброї у шістдесятирічного пенсіонера виник ще в дитинстві. Його цікавило - чи зуміє колись виготовити її власноруч.

Петро Сидорович, затриманий:

- Да я попробував, чи зможу я зробить там, допустім, пістолета Марголіна, там, іще якийсь, свою якусь конструкцію. Да, я вмію це зробить. Ну і що? Від природи, мабуть, дано. Оце і все.

Потрібні матеріали майстер-самоук знаходив серед брухту. За допомоги токарських станків виготовляв точно спроектовані деталі, а потім складав усе докупи. Зброю дбайливо зберігав удома. Про небезпечне захоплення господаря його хатні навіть не здогадувалися, тож поява на порозі будинку правоохоронців викликала шок.

Вадим Погорілий, оперуповноважений управління ГУ МВС України в Черкаській області:

- Вилучено 4 саморобні пістолети з глушниками, також 1 пістолет-наган з набоями. Крім цього, було виявлено декілька барабанів до револьверів, близько 13 магазинів до пістолетів, 2 ріжки до автомата АКС, також незареєстрована мисливська зброя і близько 300 набоїв різного калібру як до пістолетів, так і до гвинтівок.

Майже всі небезпечні іграшки з колекції затриманого у відмінному стані і придатні до стріляння.

Вадим Погорілий, оперуповноважений управління ГУ МВС України в Черкаській області:

- На даний час перевіряється канали надходження даної зброї, а також осіб, які, можливо, причетні до її використання. Вся вилучена зброя перевіряється по облікам НДКЦ щодо її використання.

Проти колекціонера вже порушили кримінальну справу. Утім, підозрюваний своєї провини не визнає. Каже, постраждав через унікальні здібності.

Петро Сидорович, затриманий:

- Ну, так ніхто ж не іспользував ці здібності. Я давним-давно просився, що візьміть мене ремонтувати мисливську зброю там. "Ні тобі не можна". Чого мені не можна? Да я від природи вмію багато чого робить, потом - любознательность моя…

Допитливість майстра дорого йому коштуватиме. За незаконне виготовлення та зберігання вогнепальної зброї й вибухових пристроїв черкаському Кулібінові тепер загрожує трирічне ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.