Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мелітопольським підривникам-грабіжникам "Ощадбанку" винесли вирок

14 червня 2010, 12:25
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 червня 12:25

Без жалю і співчуття. Мелітопольські підривники, що рік тому хотіли обібрати банк, не визнають своєї вини. Один із затриманих лише шкодує, що заклав занадто великий заряд. Сьогодні судді винесли вирок двом чоловікам, котрі задля пограбування банку покалічили тридцятьох людей.

Два вибухи в Мелітополі 2 червня 2009-го пролунали на всю країну. В одному з відділів "Ощадбанку" в середмісті з інтервалом кілька хвилин підірвали два саморобні пристрої: один у приміщенні, інший - біля входу. Постраждалі від нападу досі з жахом пригадують той день. Кажуть, тоді дивом ніхто не загинув.

Олександр Лук'яненко, постраждалий:

- Я зашел в сбербанк, увидел - женщина лежит. Попытался ее поднять, она килограмм за сто была, и я не смог ее поднять. Жена говорит, чтобы я позвал на помощь другого. Я вышел с тамбура сбербанка, отошел с метр и прогремел взрыв. Меня откинуло к забору. Я начал звать на помощь, потому что увидел, что нога окровавленная.

Згодом з'ясували: другий пекельний пристрій був нашпигований гравієм. Бандити сподівалися, що виникне паніка й вони легко пограбують касу. Та не склалося.

Валентина Брусняк, постраждала:

- Только повернулась - и тут второй взрыв, кирпич летит в руку, в кость как раз. Даже рассыпался кирпич, такой удар был. И в живот два куска тоже отлетели. Кирпичи уже летели, стекла сразу.

Після вибухів на лікарняних ліжках опинилося більше тридцятьох осіб - ті, що були в установі й випадкові перехожі.

Злочинця, 20-річного мешканця Запоріжжя, схопили за кілька годин на мелітопольському вокзалі. Він уже мав клопіт із законом - був умовно засуджений за зберігання й виготовлення зброї та вибухових речовин. Його поплічника затримали за кілька днів. Він переховувався в родичів у Євпаторії. Слідчі з'ясували: за допомоги вибухівки приятелі планували пограбувати кілька фінансових установ.

Валерій Кулаков, прокурор Запорізької області:

- При нем была карта Мелитополя, на которой были обведены 6 филиалов "Ощадбанка". А тот, на который совершено нападение, дважды обведен.

Перше судове засідання в цій справі відбулося 26 січня. І тепер судді готові винести вирок. Та спочатку надали обвинувачуваним останнє слово. Один відмовився, інший вибачився перед постраждалими.

Засуджений:

- Я хочу сказать, что я не признаю те статьи, которые мне инкрементируются, то есть попытка убийства, разбойное нападение, порча имущества. Я признаю статью 263, часть первая - усиление заряда боеприпасов. Смысла мне не было в нападении банка, я приехал в Мелитополь только для того, чтобы помочь своему другу. Мне очень жаль, что так получилось, я приношу свои извинения.

Організатора нападу засудили на 14-ть років ув'язнення. Його приятель дістав 11, і також із конфіскацією майна. Окрім того, служителі Феміди зобов'язали злочинців компенсувати збитки постраждалим. Це - близько восьмисот тисяч гривень. Звинувачені мають намір подавати апеляцію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.