Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Донецькій області викрили банду автомобільних аферистів

15 червня 2010, 13:16
Дата ефіру/події: Вівторок, 15 червня 13:16

У Макіївці викрили цілу банду, що виробляла автівки-двійники. П’ятеро чоловіків обкручували махінації за допомоги інформаційної бази ДАЇ.

Ось вона, довгоочікувана автівка. Люди були на сьомому небі від купівлі омріяного транспорту: якісний товар за низькою ціною. Шахрайська принада подіяла. Аферисти втелющили не розмитнену іншомарку, та ще й гроші за нібито справжні документи отримали.

Затриманий:

- Покупался автомобиль или люди подходили. Например, был у человека нерастаможенный автомобиль и делался на него техпаспорт на этот нерастаможенный автомобиль и доверенность.

Поки міліціянтам відомо про сімох постраждалих, але правоохоронці впевнені: ошуканих покупців значно більше. Поки що затримано п’ятьох чоловіків злочинного гурту. Вони шахраювали два з половиною роки на територіях трьох областей: Донецької, Запорізької та Дніпропетровської.

Юрій Сіроватко, керівник відділу Макіївського МВ міліції:

- Эта пятерка - это основная, те, которые были на виду, которые договаривались, которые между собой общались, выезжали. Двое из них наркоманы: амфетамин, кокаин, двое наркоманов, а двое нормальные, хорошо одетые, состоявшиеся, в прошлом коммерсанты, занимались полностью мошенничеством. Начинаем разбираться - у них еще квартиры есть.

Слідчі з'ясовують, звідки в аферистів доступ до бази ДАЇ. Отримана інформація допомагала їм створювати автівки-двійники.

Юрій Сіроватко, керівник відділу Макіївського МВ міліції:

- Брали ксерокопию паспорта и изготавливали техпаспорт-двойник, то есть, находилась машина в базе ГАИ, которая по цвету, по году выпуска соответственно такая же самая, ездит по территории Украины. Под эту машину изготовили техпаспорт, вписывался туда настоящий владелец, все то же самое, только номер кузова писался тот, который на самом деле машина-двойник.

Проти аферистів порушено кримінальну справу за двома статтями: підробка документів і шахрайство. За ці злочини затримані можуть відсидіти 5 років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.