Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині "за нез'ясованих обставин" померла 4-місячна дівчинка

18 червня 2010, 12:19
Дата ефіру/події: П’ятниця, 18 червня 12:19

Ще одна дитина, якій було всього 4 місяці, загинула на Волині. Але що стало причиною смерті - поки що відповіді немає. Відомо тільки, що немовля потрапило до притону разом із матір’ю-п’яничкою, яка прийшла до подруги розважитися оковитою. Поки мати заглядала у пляшку, дитя заходилося від крику. Нерви жінки, мабуть, були сталеві. У бік немовляти мати не дивилася цілих 6 годин. І коли, нарешті, подивилася - дівчинка вже не дихала. Міліція розводить руками і поки написала таке: "померла за нез’ясованих обставин".

Віра, мешканка м. Каменя-Каширського:

- Захожу і бачу - дитина лежить. Я до неї, хотіла, щоби дати до матері, аби та покормила, а бачу - нежива.

- А дитина де перебувала, у візку чи на ліжку?

- На ліжку біля матері.

- А матір спала?

- Так.

Чому Наталя так міцно спала, пояснення є. Після того, як матір-одиначку попросили з орендованого помешкання, жінка, яка частенько заглядала в пляшку, запила ще дужче. Тимчасовий прихисток знайшла в куми. Там, у товаристві кількох нероб, 31-річна годувальниця трьох дітей те й робила, що дудлила горілку.

Василь Кошелюк, слідчий Каменя-Каширського РВ міліції:

- Сама мама знаходиться на обліку, як хронічний алкоголік. Відносно неї також ставилося питання про позбавлення прав відносно двох дітей, які вона нажила у шлюбі із громадянином Білорусі.

Та втрата опіки над дітьми, схоже, п'яничку не лякала. Того вечора, добряче хильнувши з друзяками, жінка вклалася спати. Коли бачила вже десятий сон, чотиримісячна донька Вікторія почала рюмсати. Звернути увагу на манюню - всі у відключці - було нікому. Проплакавши кілька годин, дитя померло.

Василь Кошелюк, слідчий Каменя-Каширського РВ міліції:

- Не виключається версія смерті дитини - це інтоксикація алкоголем. Оскільки було встановлено, що мама з своєю подругою, як мінімум, протягом доби вживала спиртні напої. А оскільки дитинка знаходилася на змішаному вигодовуванні, штучне змішане з грудним, самі розумієте, які можуть бути наслідки, коли мама вживає спиртні напої.

Віра - мешканка м. Каменя-Каширського:

- Ні, не вірте тому, що говорять. Такого нічого не було. Я вам говорю правду.

- Не давала мама алкоголю?

- Ні, нічого не давала. Так що не вірте. Я думаю, що то від "Малиша" щось сталося.

- Ну, а перед тим мама вживала?

- Вживала…

Річ не в горілці, переконана хрещена мати немовляти. Усе, мовляв, через молочну суміш. Відтоді, як у раціон дитини додали кашу, в неї виникли проблеми зі сном. Ще й зуби почали різатися.

Світлана, мешканка м. Каменя-Каширського:

- Мама постійно з дитиною була, і я тут була чотири тижні. Дитина була здорова. Все було нормально. В неї просто почали рано різатися зуби. Дуже сильно різалися. Чотири місяці - це ще зарано різалися зуби. Зуби різалися - і от…

Та дивує в цій історії інше: куди транспортували померле немовля згодом! Адже люльку з неживим дитям правоохоронці надибали просто неба. Є підозри, що дорослі сподівалися у такий спосіб зімітувати, що крихітку викрали.

Віра, мешканка м. Каменя-Каширського:

- Ми розгубилися, визвали "швидку". Потім "швидка" визвала міліцію - і все.

- Але кажуть, що дитину там десь?..

- Бо, ми їхали в лікарню, а "швидка" приїхала сюди.

- Тобто, цілеспрямовано їхали в лікарню?

- Так.

- Але вже на той момент ви бачили, що дитина не подає ознак життя?

- Так.

Розібратися у цій історії слідчі обіцяють за тиждень-другий. Головно, коли надійдуть перші висновки судмедекспертизи.

Ярослав Мельничук, оперуповноважений Каменя-Каширського РВ міліції:

- На даний час справа не порушена, так як немає експертизи. Причина смерті на даний час невідома. Взагалі ніхто не знає, що за даним матеріалом буде.

Та навіть найстрашніші висновки експертів, припускають у міліції, навряд чи загрожуватимуть жінці тюрмою. Найбільше, що на неї чекає, це позбавлення батьківських прав.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.