Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині під двері пологового будинку було підкинуте 10-місячне немовля

23 червня 2010, 13:24
Дата ефіру/події: Середа, 23 червня 13:24

Мати з наступної історії зі своїм малюком учинила не так жорстоко. Свого 10-денного хлопчика вона підкинула вночі до одного з пологових будинків Краснодона. Медики, котрі з таким стикаються вперше за багато років, кажуть, що малюк у новенькому одязі, але недоглянутий. Поки матір шукають правоохоронці, соцпрацівники напитують для немовляти іншу родину.

Близько другої ночі у двері пологового будинку подзвонили. Чергова бригада медиків почала готуватися приймати породіллю. Та коли медпрацівники виглянули надвір, на порозі побачили немовля.

Ольга Юрченко, заввідділу пологового будинку м. Краснодона:

- Дежурная акушерка, услышав звонок, открыла дверь - и глазам не поверила. Она ожидала принять беременную женщину на роды в родильный дом. Это был малыш, в колясочке, завернутый в одеяло.

У візочку лежав малесенький хлопчик. Поруч - охайно складений комплект дитячого одягу. А матері і слід запав.

Ольга Юрченко, заввідділу пологового будинку м. Краснодона:

- Ребенок был неухоженный, но, в то же время, одет был неплохо: одеяло, ползуночки были, носочки, рубашечка. Осмотрев его, установили приблизительно возраст, ему было около 10 дней.

Випадок не перший, але доволі рідкісний, запевняє керівництво медзакладу. Востаннє біля їхнього порога немовля так само поклали шість років тому. Збентежені медики одразу викликали правоохоронців.

Артем Ярош, оперуповноважений Краснодонського РВ міліції:

- Проводятся мероприятия по установлению матери, либо родственников новорожденного ребенка. Также - очевидцев, свидетелей, кто может пояснить что-либо по данному факту.

Дізнатися, хто мати, непросто. Медики запевняють: народжена дитинка вдома. Тож на обліку жінка, певно, взагалі не перебувала. Привезти крихітку могли і з довколишніх сіл. Поки міліціянти шукають - лікарі уздоровлюють маленького пацієнта.

Ольга Юрченко, заввідділу пологового будинку м. Краснодона:

- Состояние ребенка было оценено как относительно удовлетворительное из-за недостаточного ухода за новорожденным, потому что были и признаки опрелости, и небольшие явления коньюктивита, неухожена была пупочная ранка. Да, мама ухаживала, что произошло - непонятно.

Що буде далі - медики знають напевно. Після остаточного одужання хлопчика про його подальшу долю дбатимуть уже соціальні служби. Там констатують: по дітей повертаються інколи і власні горе-матері, але таких одиниці. Тож маленьким сиротам шукають нових батьків.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.