Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одеській області затримали злодія, який крав сумки з вікон поїздів

23 червня 2010, 14:37
Дата ефіру/події: Середа, 23 червня 14:37

Літні подорожі - найліпша пора для шахраїв і кишенярів. Не дивуйтесь, якщо на відпочинку чи дорогою до моря у вас раптом зникнуть мобільник, гроші чи документи. Злодій вичікує, коли пасажир послабить пильність, аби поцупити все, що лежить зверху. Як не стати жертвою крадіїв?

Сергій Гурбанович, перший заступник керівника ЛВ на станції "Котовську":

- Звернувся 52-річний громадянин про те, що під час зупинки на станції "Котовськ" він не виявив своєї дорожньої сумки з особистими речами, яка лежала на верхній полочці. Цього ж дня надійшло схоже повідомлення від 43-річної громадянки про те, що вона також не виявила на полці сумки, в якій знаходились особисті речі й документи.

Лиходія, який викрадав сумки пасажирів, затримали гарячим слідом. Він зізнався: забирав залишені без догляду речі навіть не заходячи до вагона.

Затриманий:

- Просто вышел на перрон, увидел открытое окно в вагоне, у меня возникла мысль. Получается, увидел на второй полке сумку. У меня возникла мысль украсть эту сумку.

Удома гроші й мобільники залишив собі, а решту речей спалив. Затриманий пояснює: утратив роботу, має двох дітей, тож і наважився красти. Хоча це - не перший його злочин: 29-річного чолов'ягу раніше вже судили.

Затриманий:

- Был осужден за грабеж, за кражу, хранение наркотиков и за надзор.

Станція "Котовськ" - вузлова, міжміські потяги тут надовго зупиняються, інколи - на півгодини. Коли пасажири провітрюються на пероні - зірковий час для зловмисників. Вони крадуть і стрімголов тікають, сподіваючись, що постраждалі не одразу помітять зникнення речей. Тож правоохоронці радять не зоставляти багажу ні на мить.

Сергій Гурбанович, перший заступник керівника ЛВ на станції "Котовську":

- Основною запорукою збереження власних речей та спокою пасажирів є їх особиста пильність. Не будьте самовпевнені в тому, що злодії гуляють десь далеко, а не поруч. Не залишайте особисті речі, а особливо - сумки з документами та гаманці з грошима без догляду в купе та не довіряйте їх стороннім особам.

А в разі крадіжки правоохоронці радять постраждалим терміново повідомити провідника й патруль, що супроводжує потяг.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.