Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Рівному схопили на місці злочину викрадача інтернет-проводів

24 червня 2010, 09:50
Дата ефіру/події: Четвер, 24 червня 09:50

За принципом - навіщо купувати, якщо можна взяти в іншому місці і задарма, жив мешканець Рівного. Чоловік обрізав кабелі на даху. А спіймав його один із користувачів Інтернету. Хлопець, в якого раптом зник зв'язок, одразу подався оглянути покрівлю. Там вправно змотував дроти в пакет невідомий. Заскочений зненацька не розгубився: мовляв, замінює їх на нові. Юзер теж виявився не ликом шитий - зателефонував до провайдера. А вже за кілька хвилин лиходія затримали.

На безглуздий вчинок, обікрасти власний будинок, 39-річного Віктора штовхнуло безгрошів'я. Коли мешканці пішли на роботу, виліз на дах дев’ятиповерхівки й за лічені хвилини зрізав плоскогубцями 150 метрів дротів інтернет-мережі. Та хоч якою швидкою була крадіжка, непоміченим піти не вдалося. Сусідський хлопчина, в якого несподівано обірвалася мандрівка світовою павутиною, поліз з'ясувати причину й угледів крадія.

Юрій Кукса, свідок:

- Я дивлюсь - щось не схоже на ремонт. Чоловік був з іржавими плоскогубцями. Я подзвонив до свого провайдера - і вони приїхали.

У компанії відразу зметикували: їх грабують. Приїхали на місце швидко й з правоохоронцями.

Максим Сіренко, представник інтернет-провайдера:

- Вирізають і на Ювілейному, і в центрі, і на автовокзалі. Не було району, де б не вирізали. Тобто, це масово.

Затриманий каже: на такий крок пішов через пожадливість.

Віктор, затриманий:

- Хотів кошти заробити, це було перший і останній раз. Більшість з того, що з дурості і жадності.

Провайдери кажуть: такі випадки - не дивина. Зловмисники вряди-годи ріжуть кабелі, а ловлять їх не часто, адже схопити на гарячому і довести крадіжку складно. Працівники інтернет-компаній навіть об'єдналися й створили оперативні групи, які виїжджають на дзвінки рівнян. Але вдіяти практично нічого не можуть - інтернет-дроти знаходяться в технічних приміщеннях, за якими ніхто не доглядає.

Олексій Кучма, представник інтернет-провайдера:

- Ніхто не контролює, їх неможливо закрити.

Поточного року у рівненській міліції зареєстрували півсотні таких випадків. Цього разу шкідника обіцяють притягнути до кримінальної відповідальності.

Тетяна Гордійчук, помічник керівника Рівненського МВ міліції:

- По даному факту проводимо перевірку, збираємо матеріали, встановлюємо збиток. Буде порушена кримінальна справа.

Санкція злочину передбачає покарання у вигляді штрафу 50 неоподаткованих мінімумів, або виправні роботи, або позбавлення волі до трьох років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.