Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Чернігівщині чоловік вкрав акумулятори з 30 тракторів

29 червня 2010, 10:38
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 червня 10:38

Грабіжник, артист і камікадзе - в одній особі. На Чернігівщині спіймали такого от генія, котрий за одну лише ніч примудрився вивести з ладу 30 новеньких тракторів. Сорокарічний злодій просто зняв з них акумулятори і потроху продавав їх собі за копійки. Коли ж його вирахували, вчинив не менш оригінально.

Близько восьмої ранку механік одного з приватних підприємств узявся оглядати нещодавно придбану техніку. На подив бувалого майстра, жоден із новеньких тракторів не заводився!

Анатолій Миколайович, механік:

- Сразу за дверку прочинив - нема акумулятора. Посмотрели по тих - тоже нема.

Як за одну ніч зникли майже три десятки двадцятип'ятикілограмових зарядних пристроїв - загадка, та й годі.

Анатолій Миколайович, механік:

- Через дверь, наверное. Злома ніякого, ні погнуто, ні поцарапано, нічого. Все професіонально, акуратно все. Там кришка така на шести болтах, подимається - і стоять два акумулятори. По два в каждом тракторе.

П'ятнадцять з половиною тисяч гривень - збиток для невеликого підприємства великий. Першим запитали охоронця, котрий тієї ночі чергував на господарстві. Чоловік забожився: нічого підозрілого не чув. А якби й почув, пуття з нього мало - на озброєнні не має навіть гумового кийка.

Руслан Жога, старший оперуповноважений Чернігівського РВ міліції:

- В тот же день работниками сектора уголовного розыска была получена информация о том, что ранее судимый из села Ивановка перевозил похожие аккумуляторы в Чернигов. В ходе осмотра его хозяйства была изъята часть аккумуляторов.

Коли до оселі сорокарічного Миколи нагодилися міліціянти, чоловік саме порав господарство. Крадені акумулятори чолов'яга дбайливо заховав у хаті під власним ліжком. Коли туди заглянули оперативники, не опирався, і розповів, як усе було. Новеньку техніку на подвір'ї безробітний запримітив давно. Ідею розжитися на дурняк утілив за одну ніч.

Руслан Жога, старший оперуповноважений Чернігівського РВ міліції:

- Рассказал, что брал с собою велосипед, грузил все в сумку, и на велосипеде возил все домой. Потом на протяжении нескольких дней сбывал товар в Чернигове. Продавал по 100-150 гривен за штуку.

Та не встигли правоохоронці дослухати Миколине зізнання, як він захрипів, а потім упав, мов підкошений. Лікарі швидкої констатували в підозрюваного гостре отруєння - перед спілкуванням з міліціянтами чолов'яга встиг проковтнути жменю пігулок. Непритомного пацієнта доправили до реанімації, а вже за дві доби він очуняв, виплигнув із вікна й утік. Та бігав недовго. Тепер відпочиває в СІЗО. А слідчі з'ясовують, чи не було бува в нього помічника.

Анатолій Миколайович, механік:

- 25 кілограм в одному акумуляторі - це ж надо комусь подать. Я думаю, що там не один був, не міг він сам зробить. Бо ми ж ставили назад ставили ті, що знайшли, так просто нізя. Його ж надо втягнуть у кабіну, открутить усе. Для одного чоловіка така робота.

Хай як там було, а чернігівському акумуляторникові сидіти в тюрмі - шість років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.