Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одеській області колишній в'язень влаштував терор самотній жінці

29 червня 2010, 11:35
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 червня 11:35

Прихистила собі на горе. На Одещині колишній тюряжник довів до нестями самотню жінку. Пенсіонерка свого часу на прохання дільничого взяла до себе безробітного і безхатнього незнайомця, щоб допомагав по господарству. Та наймит перетворився на ката. Та дивна річ, правоохоронці їй не вірять. Мало того, звинувачують у наркоторгівлі та шизофренії.

Два роки тому Галина Михайлівна найняла безробітного чолов'ягу. Дільничний міліціянт дуже просив прихистити. Приходько спочатку був спокійним, та згодом почав красти, ще й погрожувати.

Галина Степова, пенсіонерка:

- Він 16 сімей бджіл здав за 6 тисяч, 20 тисяч забрав, потому що я собирала на смерть собі, з хати все позабирав - каструлі, все.

72-річна бабуся каже: навіть не підозрювала, що наймит, котрий жив у її хаті, та пас корови, щойно вийшов із-за ґрат. Аж коли чолов'язі по-п'яному розв'язався язик, дізналася, кого прихистила.

Галина Степова, пенсіонерка:

- Він сидів раніше 20 лет за кражу оружия, він сидів потім в Баштанкові - ограбив магазин, 10 год он, є следствіє, що судили, а потом у Гонорівці він обікрав та сидів у Вінниці посліднє.

Подрузі бабуся постійно скаржилася - мовляв, лупцює її пожилець.

Ольга Федорівна, подруга пенсіонерки:

- "Він мене б'є ногами!" Я кажу: "Як він тебе б'є? І ти розрішила, щоб він у тебе находився? Та вижени його!" Вона каже: "Він не вигониться, він требує дєньги".

Молодик так залякав бабцю, що змусив зробити йому паспорта. Нажахана пенсіонерка навіть прописала його у своїй хаті. У міліції стверджують: жінку попереджали, кого бере на квартиру. Аж певного дня пожилець забрав усю худобу з господарства і здав на м'ясокомбінат. Чолов'ягу затримали, саму ж бабцю звинуватили в наркобізнесі. Міліціянти знайшли в її хаті зілля.

Віталій Мельниченко, керівник Кодимського РВ міліції:

- Было изъято по месту жительства у нее наркотическое вещество. По данному факту возбуждено уголовное дело. Учитывая то, что Галина Михайловна является человеком больным, в частности, шизофренией.

Пенсіонерка впевнена: справу проти неї сфабриковано. Водночас про її пожильця в селі ніхто нічого поганого не каже.

Олександр Кравець, голова Крутівської сільської ради:

- Стратієнко проживав, працював в господарстві, скарг від населення на Стратієнка до сільської ради не надходило. Одна-єдінственна - це скаржилася Галина Михайлівна.

Від худоби в Галини Михайлівни залишилися тільки номерки й ветеринарні довідки. Спустошена й домівка. Тепер налякана пенсіонерка боїться розправи, й власній хаті не живе.

 

Галина Степова, пенсіонерка:

- Він мені сказав, що він мене все рівно заріже. Що він посидить год-два - і міліція нічого не буде розбирати.

Бабусі те й залишається, що чекати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.