Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луцьку мати ударами в живіт пошкодила своєму синові внутрішні органи

29 червня 2010, 11:56
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 червня 11:56

Свого часу "гуманний" суд пожалкував неврівноважену жінку й дозволив їй виховувати сина - хворого на ДЦП. А вона довиховувалася до того, що дитину, якій лише 4, ледь врятували. 26-річна мати кілька разів з усієї сили ліктем у живіт ударила малюка й пошкодила внутрішні органи.

Затримана:

- Оці черевички я йому взула. Обидві ножки. Поставила його.

- Він плакав, не плакав?

- Плакав, був неспокійний. Якраз в той день він був дуже неспокійний. Я його поставила, ну, і плач його мене розражав, тож я його вдарила.

І попри стогін та крики Вадима, ще й у спецшколу відвела. Та відбути всі уроки дитині не судилося: її почало нудити, піднялася температура. Зарадити хлопчикові спробували в медпункті, а коли йому стало зовсім зле, подзвонили матері. Вона забрала сина додому, але заходилася не лікувати, а бити.

Ірина, затримана:

- Як приїхали додому, я поклала його в ліжечко. Думала, може що не те дала, може, пройде це. А воно не проходило: він все рвав-рвав. Я вдарила вже його рукою біля вуха. Тильною стороною долоні. Це був один удар.

Тільки близько 20-ї години, коли чотирирічний малюк уже був напівживий, мати викликала "швидку". Вадима одразу ж доправили в реанімацію, а вже за 10 хвилин - оперували.

Олег Тацюн, завідувач відділу Волинської дитячої лікарні:

- Розрив одного з органів черевної порожнини. Стан дитини по поступленні важкий був. Було проведено оперативне втручання, ліквідовано саму травму. Натепер дитина у нашому відділенні на лікуванні, в реанімації. Стан - важкий, стабільний. Є незначна позитивна динаміка. Але про подальші прогнози говорити рано.

Що дитину травмовано ударами в життєво важливі зони, медики одразу повідомили міліцію. Правоохоронці ж не зволікали: одразу почали спілкуватися з матір'ю хлопчика, цікавитися її способом життя.

Володимир Антонюк, старший слідчий Луцького МВ міліції:

- Матір не може впоратися із вихованням дитини. Вже зверталася служба у справах неповнолітніх до суду декілька років тому стосовно позбавлення батьківських прав, визнання її недієздатною, але суд на той час порахував, що вона може виховувати дитину. І це привело до того, що зараз сталося.

Нині охочу до штурханів тримають у луцькому СІЗО. Проти неї порушили кримінальну справу - умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень. І хоча жінка є єдиною годувальницею хворого сина, відповідальності їй не уникнути. Цього разу дитину в неї таки відберуть і лікуватимуть та утримуватимуть державним коштом. А матір-кривдницю, котра, до речі, на обліку у психлікарні, ізолюють, щонайменше, на три роки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.