Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Дніпропетровську розбійник поранив міліціонерів під час гонитви

29 червня 2010, 12:28
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 червня 12:28

Такі сцени ліпше дивитися по телевізору: бандит, тікаючи від погоні, відстрілюється і влучає в людей - кров, галас. У Дніпропетровську так усе й було насправді, посеред білого дня, на залізничному вокзалі. Там чоловік спочатку вдарив незнайому жінку, а коли на її крики прибігли правоохоронці, вихопив пістолета й на ходу випустив із нього 7 куль.

"Не шкодуй живота свого!" 23-річний оперуповноважений, не роздумуючи, підставив його під пістолет злочинця. Уранці міліціянти перевіряли залізничний вокзал - шукали кишенярів, а натрапили на озброєного молодика.

В'ячеслав Онищенко, оперуповноважений Дніпропетровського МУ міліції:

- Мы услышали, как женщина кричит: "Помогите, вызывайте милицию!" Выбежали за киоск - стоит женщина, на голове платок белый красного цвета, кровь - не кровь, мокрый. "Что случилось? Мы - работники милиции". - "Вот, ударил меня по голове, чем - неизвестно".

У натовпі одразу розгледіли знервованого чоловіка. Посвідчення міліціянтів і наказ зупинитися розбишаки не переконали. Він кинувся навтьоки, вимахуючи пістолетом. Скористатися своєю зброєю в людному місці оперативники не могли. Тож переслідували злочинця, затуляючи перехожих власними тілами. За кілька хвилин один із правоохоронців утікача наздогнав, але скрутити не зміг.

Сергій Приходько, оперуповноважений Дніпропетровського МУ міліції:

- Я начал забирать пистолет. Началась борьба. С ног я его сбил, и он стреляет в меня в упор, расстояние маленькое было.

На підмогу колезі прискочили двоє інших міліціянтів, але також дістали від лиходія по кулі. На крики і стрілянину вже мчали і правоохоронці залізниці.

Олег Бобров, співробітник УМВС України на Придніпровській залізниці:

- В 13:30 я находился на рабочем месте в кабинете, услышали два выстрела, потом третий с пистолета, вышел из помещения, увидел, как незнакомый парень с оружием убегает от двух мужчин.

Олег стрільця і схопив. Спочатку розбишака намагався втекти в таксі, але водій такого пасажира везти відмовився. Розгублений злочинець поліз до маршрутки, і вже мало не поїхав - та правоохоронець витяг чолов'ягу з автобуса. Тієї ж миті прибув спецнаряд. Тікати було нікуди. Міліціянти кинулися рятувати поранених колег. Викликали швидку.

Станіслав Тилик, лікар:

- Один, 23 лет, был в тяжелом состоянии при поступлении - ранение в гастральной области, и два человека - были ранения в предплечье левое и правое бедро. Человек, который был ранен в гастральную область, мы его обследовали и прооперировали.

Життю міліціянтів уже нічого не загрожує. Медики обіцяють: незабаром правоохоронці стануть до роботи. Героями поранені себе не вважають, запевняють: до таких зустрічей зі злочинцями готові, але зізнаються, ліпше б їх не було.

Максим Чуб, помічник оперуповноваженого Дніпропетровського МУ міліції:

- Конечно, не хотелось бы такого больше, чтобы было мирное небо. Поэтому я считаю, что оружие нельзя разрешать всем подряд, а только тем, кто может им пользоваться и осознает для чего оно, для защиты или для нападения.

Яка зброя і для чого - нападник знав напевно. Слідчі з'ясували: він і сам у минулому правоохоронець. Утім, дозволу на пістолета не мав.

Павло Кононенко, керівник УМВС України на Придніпровській залізниці:

- Пистолет в прошлом году, с его слова, сначала говорил, приобрел у неизвестного на рынке в городе Харькове. Сейчас говорит, что нашел на рынке Барабашово. Пистолет газовый, переделанный под стрельбу резиновыми пулями или шариками.

Чому зі зброєю розгулював вокзалом і за що вдарив незнайому жінку - з'ясовують слідчі. Проти молодика вже порушили кримінальну справу за завдання тілесних ушкоджень міліціянтам. Правоохоронці кажуть: можуть порушити ще й за замах на вбивство. Тож з колишніми колегами чолов'язі сидіти довго, утім, тепер з іншого боку ґрат.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.