Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

П'ятеро киян самостійно знайшли вкрадений мотоцикл і затримали злодіїв

29 червня 2010, 13:14
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 червня 13:14

На міліцію сподівайся, але краще покладайся на себе. Майже місяць правооохоронці шукали вкраденого мотоцикла. На марно. Тоді п'ятеро друзів-киян, об'єднавши сили, знайшли двоколісного самі. І не просто знайшли та відібрали у викрадачів украденого транспорту, а й провели власне розслідування. І виявили: поцупити мотоцикла, й, напевно, і машину, не так й важко. Навіть з парковання, де, начебто, все під контролем.

Свого мотоцикла Євген зазвичай ставив у підземному паркованні. Гадав, там надійно. Охорона, шлагбаум, та ще й виїзд один. Що його транспорт украдуть - і уявити не міг. Та певного ранку двоколісний зник.

Євген, постраждалий:

- Поставил мотоцикл на стоянку в подземный паркинг, откудова только один выезд. Снизу при выезде стоит охрана, и сверху контрольная будка. Охрана следит за тем, кто уходит, приходит, шлагбаум там. Пришел за ним через два дня, в субботу утром - а мотоцикла нету. Подошли к охране, спросили: "Где мотоцикл?" Охрана пожала плечами. Сказала, что не знает.

Господар викликав міліціянтів. Правоохоронцям вартові відповіли те саме: не бачили. Тож байк почали розшукувати. За місяць - жодного результату. Тоді до справи взявся Євген із друзями. І їм поталанило.

Сергій, приятель постраждалого:

- Если б по уму, то, если украсть здесь, то они уходят на разборку. Просто как донор для других мотоциклов. Украсть в Киеве и в Киеве продавать - и хозяин тут не далеко живет, это просто было глупо.

В Інтернеті знайшли оголошення про продаж схожого мотоцикла. Зателефонували, домовилися з продавцем про зустріч.

Дмитро, приятель постраждалого:

- У меня как раз был номерок не засветившийся. Позвонил Александру, договорился о встрече. На следующий день на семь часов приехали на место, пришлось их подождать. Посмотрел мотоцикл - сразу же увидел номер.

Дмитро одразу повідомив друзів. Сказав, що знайшов те, що вони так шукали. Байкери почали з'їжджатися.

Олександр, приятель постраждалого:

- Я под видом друга подошел смотреть мотоцикл. Сразу было видно, что наш, только перекрашен. Мы связались сразу же с милицией.

Продавців краденого мотоцикла друзі затримали самотужки і віддали міліціянтам. Та одному з молодиків вдалося втекти від правоохоронців. Іншого забрали в райвідділок. За тиждень після затримання байкери на правосуддя надій не покладають.

Євген, постраждалий:

- До сих пор ребята, которые были на месте задержания, ни "Беркут", ни дознаватели не передали дело моему следователю. Я вот сегодня забирал мотоцикл - до сих пор никакой информации у него нет. Также я узнал, что парня, которого задержали, отпустили. Ну, и говорят, что его вину в краже еще надо доказать.

Працює й підземне парковання, звідки вкрали мотоцикла. Під час чергування того самого сторожа програма "Свідок" разом із байкерами провела експеримент. Один з хлопців поставив свого двоколісного. Домовився, щоб постояв годинку.

Байкер:

- "Ну, сколько там с меня?" - "Ну, давай пятерку и иди". Все, заплатил 5 гривен и вышел. Никто не спрашивал ни документов, в журнал ничего не записывали. Чеков никто не выдал.

А як домовлений час збіг, нам вдалося забрати мотоцикл з-під носа в охорони. Під час розмови чоловік на варті навіть не помітив, що по транспорт прийшла зовсім інша людина.

Байкер:

- Я заходжу. Сидить дідок у будці, він на мене дивиться: "Ти забираєш?" Кажу, да, забираю. І все. І на цьому всі перевірки, усе до лампочки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.