Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луганській області викрито незаконний нафтопровід

30 червня 2010, 14:20
Дата ефіру/події: Середа, 30 червня 14:20

Нафтогін - у хаті. Таку розкіш правоохоронці побачили в луганському селищі Нижній Герасимівці, на кордоні з Росією. Кілька місцевих спритників проклали під землею трубопровід, замаскували його халупками й перекачували собі російське пальне.

Похилений сарай, дерев'яна будка. Маленький двір край села. У Нижній Герасимівці таких десятки. Та до цього обійстя життя несподівано повернулося. Нового власника ніхто не бачив, але спокійно спати місцеві перестали: село накрило нашестя вантажівок. До дивного двору навідалися й правоохоронці.

Олександр Герасименко, керівник управління державної служби боротьби з економічними злочинами в Луганській області:

- Это обычный дворик, огороженный деревянным забором, с ветхими постройками. И лишь после того, как вошли сотрудники внутрь, можно было понять, что под таким внешним видом невзрачным кроется перевалочная база. Были накрыты постройки, сколочены из старых досок, внутри которых находились резервуары накопления ГСМ.

Перевалкову базу замаскували халупками. Російське пальне місцеві умільці перекачували трубопроводом, що його проклали під землею. До кордону - сотня метрів. Шлях короткий - потік стабільний. Один резервуар і "скромні" 50 тон. Невеликі апетити не впадатимуть в око, розраховували ділки. Але не так сталося, як гадалося. Навіть замасковані під вантажівки бензовози одразу ж викликали підозри у місцевих. Та й в кишенях деяких безробітних односельців несподівано загрошило.

Затриманий:

- Сколько ваша заработная плата составляет?

- 200 рублей.

- В день?

- Да.

- Так вы здесь и ночуете?

- Нет.

- Приезжаете сюда?

- Угу.

Кілька водіїв плюс двоє на насосах. Робота на світанні та глупої ночі. Усе за чіткою схемою.

Олександр Герасименко, керівник управління державної служби боротьби з економічними злочинами в Луганській області:

- Работала база таким образом. С территории России подавалась ГСМ по определенному сигналу, заполняла емкость, которая была 60 кубических метров. Находилась она под землей. После того, как она наполнялась, подача топлива прекращалась, и дельцы давали сигнал водителям, которые подъезжали, и здесь уже при помощи помп закачивалось дизельное топливо и горюче-смазочные материалы.

Правоохоронці підрахували: за добу з підпільної бази викачували до ста кубів палива. Мали з того щодня 400 тисяч гривень. Пальне розвозили по країні - продавали приватним підприємцям.

Юлія Єрьоменко, керівник прес-служби УСБУ в Луганській області:

- Материалы в отношении участников криминального формирования, а также два бензовоза "КАМАЗ", которые были задержаны на месте преступления, были переданы в Луганскую таможню для привлечения виновных к ответственности.

Новий власник подвір'я відповідатиме ще й за самовільне захоплення земельної ділянки - жодних документів на право власності у нього немає. Водіїв поки що притягли до адміністративної відповідальності - за порушення прикордонного режиму. Обладнання вилучили, трубу залили бетоном. Покарання злочинцям визначить суд. Але то лише крапля в морі, кажуть міліціянти, - у прикордонних селищах такі нелегальні трубопроводи з'являються, немов гриби після дощу. Тільки торік виявили зо два десятки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.