Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 28 вересня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Придніпровській залізниці затримали трьох циганок, що крадуть вугілля

30 червня 2010, 14:36
Дата ефіру/події: Середа, 30 червня 14:36

Справжнє лихо - на залізниці. Пірати беруть на абордаж вагони з вугіллям і металом. Нарівні з чоловіками орудують і жінки, й діти. За лічені хвилини примудряються зрушити тони. Ані небезпека, ані покарання їх не лякають.

Лопати в руки і - на вагони! Мешканці призалізничних сіл шукають заробітку на коліях. Найцінніше - вугілля, добрива - скидають на землю.

Розвантажують вагони на ходу, вправно орудують лопатами навіть жінки. Трьох циганок правоохоронці заскочили на гарячому. Застрибнути на платформу не тяжко, запевняють затримані, - скрута ще й не так підкинути може.

Затримана:

- У нас паровое отопление, у нас нечем топить, на зиму подготавливались. У меня денег нет, у меня двое детей, и я никак не зарабатываю деньги, чтобы покупать уголь.

Не вижити - а розжитися! Правоохоронці з'ясували: циганки крадене вугілля продавали. Справа вигідна - роботи небагато. П'ять хвилин - і кілька тон на землі. Ще за п'ять - товар у мішках, багажниках, мотоциклах. Схопити таких спритників тяжко, зізнаються міліціянти. Наздогнати не встигають. Тож частіше на зловмисників чекають заздалегідь, перед прибуттям вантажних потягів влаштовують засідки.

Павло Кононенко, керівник УМВС України на Придніпровській залізниці:

- Уже в этом году мы задержали 294 человека, 73 из них привлечены к уголовной ответственности, 221 к административной ответственности по ст. 51 административного кодекса - это "мелкие хищения".

Закон не карає: радше, лякає. Та й то ненадовго. Залізничники скаржаться: виховні розмови і штрафи лиходіїв не зупиняють. Навіть за повторний злочин відповідальність незначна. Трохи більше стягнення й виправні роботи. Тож допомоги міліціянти вирішили просити в депутатів. Аби ті відповідний закон підкорегували - і він передбачав жорсткіше покарання.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.