Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Луганські пожежники заборонили відпочинок у лісі

30 червня 2010, 16:30
Дата ефіру/події: Середа, 30 червня 16:30

А ось луганські пожежники мають свій спосіб боротьби з червоним півнем. Щоб він не гуляв лісом, туди заборонили дорогу людям. Лісників перевели на цілодобове чергування, а відпочивальникам не світить відвідувати зелені зони.

Євген Соломін, кореспондент:

- Нині на Луганщині встановлено найвищий, п’ятий, рівень пожежної небезпеки. Тож відвідувати ліс людям категорично заборонено

На цій галявині - все, що лишилося від ялинок, каже лісник Роман. Торік тут виникла одна з найбільших пожеж у районі. Вогонь за кілька хвилин знищив усі дерева, перекинувся через дорогу й дивом не дістався житлових будинків.

Роман Лаврухін, лісник:

- Распалили костер. Потом ветер чуть дунуло - пошло. Они испугались, убежали. Пока лесники с пожарной машиной доехали, сгорело 3,2 га леса.

Гарячий сезон цьогоріч у лісників розпочався у травні, коли настала спека. І так пильнуватимуть до осені. Короткий перепочинок - лише коли йдуть дощі. Бо тоді люди не відпочивають у лісі, тож і пожеж не буває.

Олександр Тишков, лісничий:

- Мы дождям всегда рады, но их у нас мало. Вчера прошел дождик, но он не промочил сильно. Ну, промочить - это надо, чтоб 2 дня дождь шел.

Жодні заборони людей не зупиняють. Штрафи ж за розкладання багать смішні - від 17 до 51 гривні. Цьогоріч гривнею покарали майже півтисячі мешканців Луганщини, ще стількох попередили про небезпечність вогню в лісі.

Тамара Вінникова, інспектор Станично-Луганського лісгоспу:

- Сначала мы людей, конечно, не штрафуем, а предупреждаем, доводим им все правила поведения в лесу, рассказываем, к чему эта беда может привести. Но наш народ привык, что штрафы как-то более на них действует. Но мне кажется, что это крайние меры.

Щоб відпочинок не перетворився на жах, лісники радять відвідувачам обережно поводитись з вогнем, а в разі його поширення перш, ніж тікати, телефоном повідомити про пожежу. Номер незмінний - "101".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.