Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 29 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині чоловік напідпитку викрав авто і збив на ньому пішохода

1 липня 2010, 11:28
Дата ефіру/події: Четвер, 1 липня 11:28

Спраглий до розваг нероба з Волині поцупив авто на очах у власника. І то не найгірше: п'яний злодій наїхав на нічного пішохода. А потім кинув пораненого в салон і возив, доки той не помер.

Інцидент з бусом "Фольксваген" стався далеко за північ, коли його власник, 24-річний Віталій, привіз на сільську дискотеку чергову партію пасажирів. Допоки збирали гроші за проїзд, вийшов перекурити. Та не зробив і трьох затяжок, як транспорт рушив. "Осідлав" німця місцевий пияк.

Віталій, власник викраденого автомобіля:

- А ви цю людину, яка викрала машину, знали?

- Знав, давно знав. Більше року знав, як почав у Муравище їздити. І на футбол разом ходили, і пиво разом пили.

- А от пояснення для себе якісь знаходите, як так могло статися: можливо, він був надто п'яний?

- Ну, був випивший, але щ б п'яний був - я б не сказав. Сам не вірю, що Вася зміг до такого.

Коли й за годину таксі не повернулося, Віталій зателефонував "102". Правоохоронці ввели у дію план "Перехват". Та продовж ночі на машину не вийшли, бо розпашілий від алкоголю викрадач постійно змінював маршрут. Пересувався другорядними, мало не польовими дорогами. Як згодом виявилося, неспроста.

Микола Корнейко, керівник сектору УМВС України у Волинській області:

- Проїхав декілька сіл, в одному з яких скоїв наїзд на пішохода, після чого даного пішохода загрузив у свій автомобіль і мав намір завести його у лікарню. Однак до лікарні він не доїхав, поїхав в іншому напрямку. Автомобіль, після того як у нього кінчилося пальне, залишив на території сусідньої області, а сам зник.

На слід зловмисника натрапили на світанні, коли схожу за орієнтуванням автівку побачили у Демидівському районі Рівненщини. Водій біг трасою, залишивши закривавлену жертву помирати в салоні.

Юрій Угланов, старший слідчий УМВС України у Волинській області:

- На даний час відомо тільки те, що він проживав у селі Сокиричі Ківерцівського району. І попередньо, нібито, повертався із села Муравище пішки додому.

Не дійшов, бо викрадачеві "Фольсвагена" дороги виявилося замало. Батька двох дітей лиходій "зачепив" бампером на узбіччі. Потужним ударом чоловіка підкинуло вгору на півтора метра.

Віталій, власник викраденого автомобіля:

- Більше всього, що хватило одного удару, як він збив, так як заявив: швидкість була 80 км, коли збивав.

- Цього достатньо, так?

- Цілком.

Міг би вижити, не погоджуються правоохоронці. Та на заваді стали острах і горілка. Якби горе-водій одразу ж привіз постраждалого в лікарню, до якої від місця ДТП якихось шість кілометрів, чоловіка могли б урятувати.

Микола Корнейко, керівник сектору УМВС України у Волинській області:

- Це 21-річний житель Ківерцівського району, який також був таксистом. Після ДТП він ще був живий. І коли його цей 19-річний викрадач закинув в автомобіль, він був живий. Якщо б йому надали медичну допомогу, людина, можливо, залишилася б жива.

Затриманий перебуває в ІТТ Ківерецького райвідділку. Проти нього порушили кримінальну справу за двома статтями. Спілкуватися з викрадачем не дозволяють - в міліції всерйоз переймаються психічним станом підозрюваного. Кажуть, при обшуку у парубка знайшли дві записки, в яких він просив пробачення та прощався з життям.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.